Bonus Hoca Beledioğlu Aydın Lisesi’nde öğrencilerle buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bonus Hoca Beledioğlu Aydın Lisesi’nde öğrencilerle buluştu
18 Ara 2023 / Pzt 15:40
/ 2 Kez Okundu
| |

Aydın Lisesi, nam-ı diğer Bonus Hoca Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’nu 12. sınıf öğrencileriyle buluşturdu.

Aydın Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlik Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu tarafından, öğrencilerin motivasyonunu ve akademik başarısını artırmak amacı ile ’Motivasyon ve Sınav Başarısının Beyin Temelli Kuralları’ konulu seminer verildi.
Seminerde öğrencilere üniversite sınavında başarılı olmanın yöntemlerini anlatan Süleyman Bedelioğlu, beyin temelli öğrenme üzerinde dururken, öğrenmenin biyolojik yapımız içinde nasıl meydana geldiğini, öğrenme gerçekleşirken beynin hangi bölgelerinin aktif olduğunu, görsel verilerin öğrenmedeki payı, ve öğrenme sürecine dahil olan duyu organlarının bilgilerin kalıcılığındaki etkisi gibi konulara değindi. Ayrıca "zenginliğe ulaşmanın öyküsü" değişti diyen nam-ı diğer Bonus Hoca Beledioğlu bunun ögelerini; bilgisayar, birkaç kişiden oluşan ekip ve proje olarak sıraladı. Fiziksel egzersiz ve yeni şeyler öğrenmenin motivasyonu artırdığını vurgulayan Beledioğlu, başarı için neler yapılması gerektiği ve nelerden uzak durulacağını örneklerle anlattıktan sonra, öğrenme, dikkat ve hafıza ile ilgili bilgiler verdi. Beledioğlu son olarak "Bir işi yaparken başkalarına sormayın asla pes etmeyin ve hayallerinizin peşinden gidin. Başkalarının düşüncesinin hayallerinizi gölgelemesine izin vermeyin" diye konuştu.
Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol ise “Okulumuzda bonus hoca olarak bilinen Süleyman Beledioğlu’nu konuk ettik. 12. sınıf öğrencilerimize verdiği ’Motivasyon ve Sınav Başarısının Beyin Temelli Kuralları’ konulu seminer için kendilerine teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız da okulumuza her türlü desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman Ekici ve Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Özcan’a şükranlarımı arz ederim" ifadelerini kullandı.
Program öğrencilerle soru-cevap şeklinde devam etmesinin ardından plaket ve çiçek takdimi ile program sona erdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.