ÇAKÜ, ÜAK yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ÇAKÜ, ÜAK yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı
13 Ara 2023 / Çar 13:07
/ 1 Kez Okundu
| |

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı yönetim kurulu toplantısı, Çankırı Karatekin Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, yönetim kurulu üyelerine Çankırı’nın tarihi hakkında önemli bilgiler aktardı.

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) Yönetim Kurulu toplantısı, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde (ÇAKÜ) düzenlendi. Yükseköğretim planlaması içinde, üniversiteler arasında akademik yönden koordinasyonu sağlamak, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak tedbirler almak, üniversitelerin tümünü ilgilendiren kanun tasarılarını, tüzük tasarılarını ve aynı nitelikteki yönetmelikleri hazırlamakla görevli üniversiteler üstü bir akademik organ olan Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı, Senato Salonunda gerçekleştirildi. Yükseköğretim için önemli kararların alındığı toplantıya, ÜAK Yönetim Kurulu üyeleri İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, ÜAK Denklik Komisyonu Başkanı Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ÜAK Eğitim Komisyonu Başkanı Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, ÜAK Tıp-Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feridun Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen ve ÜAK Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdülkerim Çalışkan katıldı.
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, Çankırı’nın tarihi hakkında önemli bilgiler vererek, “Emir Karatekin diyarına, Çankırı’ya, Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne hoş geldiniz. Çankırı, 1074 yılında Emir Karatekin tarafından fethediliyor. Emir Karatekin de Alparslan’ın komutanlarından, bir Selçuklu komutanı. O tarihten bu yana da Çankırı, Türk İslam kültürünü yaşatan, dönüştüren bir şehir olmuştur. Özellikle 1235 yılında Darüşşifa ekseninde, Anadolu’nun ilk yükseköğretim kurumu da şekillenmeye başlamıştır. Ondan 7 yıl sonra ise Anadolu’nun yine ilk darülhadisi burada oluşmuştur. Tabii darülhadislerin kurulma gerekçesi, o dönemde Fatimi cereyanları çok fazla. O yüzden Darülhadis de sadece hadis öğretiminin yapıldığı yer olarak değil, diğer ilim dallarının da eğitiminin yapıldığı ve bölgede bir irşat, bir tebliğ faaliyetinin yapıldığı yer olarak varlık gösterir” dedi.
Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, daha sonra yükseköğretim için yapılan ÜAK yönetim kurulu toplantısının somut çıktılara ve kazanımlara vesile olmasını diledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.