Camiler ve Din Görevlileri Haftası

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Camiler ve Din Görevlileri Haftası
03 Eki 2023 / Sal 16:06
/ 21 Kez Okundu
| |

Ordu’nun Ünye ilçesinde, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle kahvaltı programı düzenlendi. Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi iş birliği ile düzenlenen programda ilçe genelinde görev yapmış emekli din görevlileri bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası konuşan Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, “Hocalarımızın önderliğinde camilerimiz, Kur’an kurslarımız imam hatiplerimiz yükseldi ve oralardan binlerce hafızımız ve öğrencilerimiz mezun oldu. Sizlerden sonra bu hizmetleri onlar devam ettiriyorlar. Din hizmeti demek doğumdan ölüme kadar, insanlığa faydalı olmak demektir” dedi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Camilerimiz yeryüzünde Allah’ın evleridir. Göklerdeki yıldızlar nasıl yer ehlini aydınlatıyorsa, camilerimizde gök ehlini aydınlatıyor. Camilerimizin güzelliği onun sadeliğindedir diye ifade ediyoruz. Aynı şekilde onun süsünü de oluşturan cemaatlerimiz. Siz değerli hocalarımızda gök ehlini aydınlatan camilerimizle camilerimizin süsü olan cemaatlerimizi buluşturan kıymetli önderlerimizsiniz. Pandemi sürecinde nerede bir insanımızın yardıma ihtiyacı varsa, nerede insanımızın bir şeye ihtiyacı varsa sizleri buralarda gördük. Aynı zamanda neslin ve insanlığın eğitimi ve irşat noktasında da ciddi hizmetleriniz olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise "Bu bir vefa duygusunun ifadesidir. Din görevliliği emekliliği olan bir görev değildir. Din görevlisi topluma sürekli önderlik yapmak, toplumu irşat etme vazifelerini devam ettirmektir. Hocalarımız doğumdan ölüme kadar insanlarımızın yanındadır. Din görevlilerimize verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, emekli din görevlilerimize sağlık sıhhat, vefat edenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.
Program duaların okunması ve toplu resim çektirilmesinin ardından sona erdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.