Çiftçilere, ÇKS’deki yenilikler anlatıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çiftçilere, ÇKS’deki yenilikler anlatıldı
14 Ara 2023 / Per 12:28
/ 1 Kez Okundu
| |

DÜZCE(İHA) – Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yığılca ilçesinde köylerde çiftçilere Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki (ÇKS) yenilikler anlatıldı.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Yığılca İlçesi Gökçeağaç ve Kırık köylerinde üreticilerle bir araya geldi. Çiftçilerle buluşan İl Müdürü Esra Uzun tarımsal üretim yapılan ancak ÇKS intikal nedeni ile kaydı yapılamayan alanların ÇKS Uygulama Talimatında yapılan yenilik dahilinde kayıtlarının yapılabileceği ve tarımsal desteklemelerden yararlanmaları için üreticilerin izleyecekleri yol hakkında detaylı bilgi verdi.
Uygulama talimatında yapılan yenilikler dahilinde; Tarımsal faaliyet yapılan ancak mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan alanlar taahhütname belgesi ile kayıt altına alınabilecektir. Böylece mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle desteklerden faydalanamayan üreticilerimiz de tarımsal desteklerden yararlanabilecektir.
Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun çiftçilerle buluşmasında “Tarımsal desteklemelerden çiftçilerimizin maksimum derecede yararlanabilmesinde üretim yapan tüm çiftçilerin ve üretim alanlarının da sisteme dahil olması son derece önemlidir. Arazilerinde mülkiyet sorunu olanların kayıtlılığı taahhütname ile gerçekleşecektir. Bu çerçevede gerekli düzenlemeler Tarım ve Orman Bakanlığımızca yapılmış olup çiftçilerimizin son başvuru tarihi olan 2 Ocak 2024’e kadar ÇKS müracaatlarını e-Devlet Kapısı veya il/ilçe müdürlüklerine giderek yapmaları önem arz etmektedir" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.