Eğitim Fakültesi’nde “Geçmişten Günümüze Türkiye’de Öğretmen Eğitimi” adlı panel gerçekleştirildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eğitim Fakültesi’nde “Geçmişten Günümüze Türkiye’de Öğretmen Eğitimi” adlı panel gerçekleştirildi
24 Kas 2022 / Per 16:36
/ 19 Kez Okundu
| |

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Geçmişten Günümüze Türkiye’de Öğretmen Eğitimi” adlı panel, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen panelde Afyon Kocatepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ergün “Öğretmen Eğitiminin Tarihi”, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Öztürk “Öğretmen Eğitiminde Kalite ve Adaptasyon”, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Acun ise “Yurt Dışında Eğitim” başlıklı konularda bilgi ve deneyimlerini katılımcılara aktardı. Moderatörlüğü ise Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç üstlendi.
Akademisyenler Türkiye’de öğretmen eğitiminin farklı boyutlarını ele aldı
Öğretmen eğitiminin tarihi hakkında konuşan Prof. Dr. Mustafa Ergün, geçmişten günümüze öğretmen yetiştirme konusunda farklı fikirlerin ortaya çıktığını belirterek, süreç içerisinde yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Prof. Dr. Cemil Öztürk ise öğretmen eğitiminde kalite ve adaptasyon ile ilgili yaptığı konuşmada öğretmen eğitimi veren kuruluşların kalite standardını belirlemede akreditasyonun kritik rol oynadığını ifade etti. Son olarak Prof. Dr. Ramazan Acun tarafından da tarih boyunca yurt dışında eğitim alan öğretmenlerin kazanımları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
Panel, konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.