Facebook ayarlarını değiştirdi!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Facebook ayarlarını değiştirdi!
20 Mar 2019 / Çar 20:29
/ 330 Kez Okundu
| |

Yaptığı yeniliklerle her geçen gün kendini güncelleyen sosyal medya devi, reklamlar konusunda yeni bir güncelleme yaptığını açıkladı. Facebook hedefleme ayarlarına bazı kısıtlamalar getirdi. İşte detaylar...

Sosyal medya platformu üzerinden reklam vermek işletmeler ve kişiler için önemli faydalar sağlıyor. Yapılan başarılı hedeflemelerle içerik üreticileri istedikleri kitleye kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Ancak, Facebook hedefleme konusunda bazı değişiklikler yaptığını açıkladı. Artık şirket, konut, iş ve kredi reklamlarında yaş, cinsiyet ya da posta kodu hedeflemesi yapılamayacak.

Facebook hedefleme yüzünden bazı soruşturmalara maruz kalmıştı.

Şirkete, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği de dahil olmak üzere çeşitli sivil haklar örgütleri, hedefleme seçeneklerinin ayrımcılık yarattığı sebebiyle yasal işlem başlatmıştı. Facebook'un bu yeni kararı da söz konusu işlemlerden kurtulabilmek için aldı.

Teknoloji devi kaldırdığı hedefleme seçeneklere karşılık yeni araçlar geliştireceğini açıkladı.

Konu ile ilgili Operasyon Sorumlusu Sherly Sandberg de bir açıklama yaptı. Sandberg, "Konut, istihdam ve kredi reklamlarının insanların yeni evler almasında, önemli kariyerlere başlarında ve krediye erişmesine yardımcı olmasında oldukça önemli ro oynuyor. Kesinlikle insanları dışlamak ya da zarar vermek için kullanılmamalı" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.