Facebook yüzünden hapis yatabilirsiniz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Facebook yüzünden hapis yatabilirsiniz
19 Oca 2016 / Sal 21:49
/ 1.773 Kez Okundu
| |

New York’ta yaşayan Maria Gonzalez, yengesi Maribel Calderon’u Facebook’ta ‘salak’ olarak etiketlediği için 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bundan sonra sevmediğiniz bir arkadaşınızı ya da akrabanızı hakaret içeren kelimelerle etiketlemeden önce iki kere düşünün. ABD’de meydana gelen olayda yengesini Facebook’ta salak olarak etiketleyen bir kız, mahkeme tarafından 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bir zamanlar abisiyle evli olan Maribel Calderon’ı Facebook üzerinden etiketleyip ‘salak’ diyerek hakaret eden Maria Gonzalez isimli kız, yengesi tarafından ‘2. dereceden hakaret ettiği’ gerekçesiyle mahkemeye verildi. Calderon, davanın görüldüğü mahkeme tarafından önce 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı, daha sonra iyi halden faydalanarak ceza almaktan kurtuldu fakat yengesi hakkında daha önce verilen ‘iletişime geçme yasağı’na hala devam ediliyor.

Gonzalez’in avukatı, davayı düşürmek için mahkemenin koruma emrinin Facebook ile iletişimi özellikle içermediğini iddia ediyor. Yargıç Susan Capeci ise bu şekilde düşünmüyordu. Kararın açık bir şekilde “elektronik veya herhangi bir yolla” kelimelerini içerdiğini söyleyen yargıç, bu kelimelerin Facebook iletişimini içerdiğini açıkladı. Gonzalez’in avukatı, yorum yapmayı reddetmiş olsa da mahkemenin alacağı karara itiraz etmeyeceği tahmin ediliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.