Hisarcık Atatürk İlkokulunda Empati Parkuru

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hisarcık Atatürk İlkokulunda Empati Parkuru
02 Ara 2023 / Cmt 12:22
/ 1 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Hisarcık Atatürk İlkokulunda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Empati Parkuru oluşturuldu.

Atatürk İlkokulu salonunda oluşturulan Empati Parkurunda öğrenci ve öğretmenlerin gözlerini bağlanarak empati parkurunu tamamlamaları istendi. Parkurda sandalyeye oturma, kovaya top atma, kalemi alarak söylenen harfi yazma gibi seçenekler mevcuttu. Öğrenci ve öğretmenler parkurda yerine getirmeleri gereken görevleri seçerek parkuru tamamladılar.
Daha sonran parkurda “Ben kimim?” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, öğretmen gözleri bağlı şekilde öğrencilerinin karşısına geçerek diğer öğretmenin belirlediği öğrencinin kafasına dokundu. Dokunduğu öğrenci “Ben kimim?” derken gözleri bağlı olan öğretmen öğrencisinin kim olduğunu sesinden bulmaya çalıştı.
Empati Parkuru etkinliğiyle ilgili bir açıklama yapan Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Nihat Koçer,” Öğrencilerimizin empati yapmalarını sağlamak bu özel günde onların yerine kendilerini özel bireylerin yerine koyarak günlük yaşamda ne gibi zorluklarla karşılaştıklarını anlamalarını sağlamak ve onlara yardım etmek hayatı zorlaştırmak yerine hayat boyu onların önüne çıkan engelleri kaldırarak onlarla hayatı, sevgiyi paylaşmak istedik” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.