Instagram DM'de ekran görüntüsü alınca bildirim gidiyor mu?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Instagram DM'de ekran görüntüsü alınca bildirim gidiyor mu?
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
29 Oca 2024 / Pzt 16:58
/ 1.119 Kez Okundu
| |

Instagram birçok kişinin kullandığı sosyal medya platformlarından biridir. Direkt Mesaj olarak bilinen DM mesajlaşma bölümünde gelen herhangi bir mesajın ekran görüntüsünü aldığında karşı tarafa bildirim gidip gitmediği konusunda herkes meraklı. Peki, Instagram DM'de ss (ekran görüntüsü) alınca bildirim gider mi?

Mynet'in haberine göre, Instagram'da Direkt Mesaj olarak bilinen DM mesajlaşma bölümünde gelen herhangi bir mesajın ekran görüntüsünü aldığında karşı tarafa bildirim gidip gitmediği konusunda herkes meraklı. Peki, Instagram DM'de ss (ekran görüntüsü) alınca bildirim gider mi?

Instagram DM'de ekran görüntüsü alma

Öncelikle uygulama içerisinde kullanıcıların ss denilen ekran görüntüsü alma hakları bulunmaktadır. Kullanıcılar hangi cihazları üzerinden uygulamaya giriş yapıyorsa o cihazın ekran görüntüsü alma tuşunu kullanabilir. Instagram DM ekran görüntüsü bildirimi ise anlık paylaşımlar için geçerlidir.

Instagram sosyal medya uygulaması içerisinde birçok farklı özellik mevcuttur. Bu özelliklerden en sık kullanılanı ise DM bölümüdür. Mesajlaşma bölümü olarak da tabir edilen bu kısımda kullanıcılar birbirlerine içerik gönderebilmektedir. Bu noktada Instagram Direkt Mesajlarda ekran görüntüsü alınca bildirim gider mi konusu karşımıza çıkabilir.

DM bölümünde normal sohbetin ss'i alındığında karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmemektedir. Ancak karşı taraf anlık olarak bir içerik gönderdiğinde diğer kullanıcı bu paylaşımın ekran görüntüsünü aldığında bildirim gitmektedir. Bu uyarı sadece DM bölümünde mesajı yana kaydırınca ortaya çıkmaktadır. Ancak hikâye veya gönderilerin paylaşıldığı diğer bölümlerde ise ekran görüntüsü alınsa dahi karşı tarafın bundan haberi olmamaktadır.

Instagram DM de ekran kaydı alınca bildirim gider mi?

Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan ve milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya uygulamalarından biri Instagram'dır. Instagram sosyal medya uygulaması içerisinde kullanıcılar birçok özelliği rahatlıkla kullanabilmektedir. Bu özelliklerden biri de mesajlaşma bölümüdür. Bu kısımdan kullanıcılar birbirleri ile iletişime geçebilmekte ve birbirlerine içerik gönderebilmektedir. Bu bölümde bazı kullanıcılar sohbetin tamamını kaydetmek için ekran kaydı alabilir.

Bu bölümde ekran kaydı alındığında karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmemektedir. Ancak kayıt yerine anlık olarak paylaşılan bir içeriğin ekran görüntüsü alınırsa bu konu ile ilgili karşı kullanıcıya bildirim gider.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.