İnternet ansiklopedisi Wikipedia’ya erişim yasağı kaldırıldı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnternet ansiklopedisi Wikipedia’ya erişim yasağı kaldırıldı!
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
15 Oca 2020 / Çar 17:38
/ 199 Kez Okundu
| |

Wikipedia 29 Nisan 2017’de erişime kapatılmıştı. Geçen hafta AYM "hak ihlali" olduğuna karar verdi. Kararın gerekçesi Resmi Gazete’de yayımlanırken vatandaşlar "Wikipedia açıldı mı? Ne zaman açılacak?" sorularına cevap arıyordu ki az önce Wikipedia’ya erişim açıldı.

Anayasa mahkemesi geçe hafta "Wikipedia'nın kapatılmasını haklı gösteren vahim nitelikte bir içerik olmadığı" belirtti. Bu karar sonrası Wikipedia'nın ne zaman açılacağı merak konusu olurken hak ihlali sayan kararın gerekçesi bugün Resmi Gazetede yayımlandı.  Bu gelişmenin ardından "Wikipedia ne zaman açılacak?" sorusu gün boyu soruldu.

WIKIPEDIA YSAĞI KALDIRILDI

Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararı açıkladı. Karar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) ulaşınca Wikipedia açılacaktı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İnternet Daire Başkanlığı, çalışmaların sürdüğü ve resmi açıklama yapılacağını açıkladı. Az önce Wikipedia'ya erişim yasağı Ankara 1’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırıldı.

WIKIPEDIA NEDİR?

Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisi. MediaWiki yazılımı kullanılarak hazırlanmaktadır. Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılmaktadır.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.