İnternet kullananlar dikkat! Hacklendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnternet kullananlar dikkat! Hacklendi
13 Kas 2016 / Paz 21:29
/ 798 Kez Okundu
| |

Hackerların son kurbanı Apple’ın internet tarayıcısı Safari oldu.. MacOS Sierra’daki en güncel Safari, güvenlik zaafiyeti nedeniyle hacklendi.

Kullanıcılar tarafından oldukça beğeni toplayan MacOS Sierra güncellemesi, sunduğu ek özellikler ve performans iyileştirmeleri kısa sürede kullanıcıların beğenisini kazandı. Fakat MacOS Sierra'da bulunan bir güvenlik açığı işleri tam tersine çevirdi.

Jailbreak aleminin popüler hackerlarından olan Pangu, PwnFest 2016'da Apple'ın internet tarayıcısı Safari'yi hackledi. Zararlı bir internet sitesine giren MacOS kullanıcısının işletim sisteminde yönetici olmayı başaran hackerlar, Safari'yi hackleyerek PwnFest 2016 etkinliğine damga vurdular.

Aynı hackerlar Safari'den hariç olarak Windows 10 üzerinde sunulan Microsoft Edge tarayıcısını da hackleyerek toplamda 140 bin dolar ödülün sahibi oldu.

Hackerlar yaptıkları açıklamada bu tarz güvenlik açıklarının tüm işletim sistemlerinde olabileceğini belirterek kullanıcılara girdikleri internet sitelerinde daha dikkatli olmalarını belirtti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.