İzmir Ekonomi Üniversitesinden profesöre başkanlık görevi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İzmir Ekonomi Üniversitesinden profesöre başkanlık görevi
24 Ara 2023 / Paz 11:11
/ 2 Kez Okundu
| |

Stanford Üniversitesi’nden özel bir araştırma ekibinin açıkladığı ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Akan, gurur veren bir başarıya daha imza attı. Prof. Dr. Akan, dünyanın en büyük uluslararası biyomedikal mühendisleri birliği olan IEEE Tıp ve Biyolojide Mühendislik Topluluğu’nun (EMBS) Türkiye kolu başkanlığına seçildi.

195 ülkede 427 bin üyesi bulunan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün (IEEE) çatısı altında faaliyet gösteren EMBS’de önemli bir görev üstlenen Prof. Dr. Akan, başkanlığı 3 yıl sürdürecek. Prof. Dr. Akan, görev süresi boyunca biyomedikal alanda ulusal ve uluslararası düzeyde etkinliklerin düzenlenmesi, öğrencilere eğitimler verilmesi gibi birçok konuda çalışmalar yapacak.

"En iyi şekilde sürdürmek istiyorum"
EMBS’nin Türkiye’deki üyelerinin oylarıyla başkanlığa seçilen Prof. Dr. Akan, kendisine destek veren tüm meslektaşlarına teşekkür ederek, “Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü, teknolojiyi insanlığın yararı için geliştirmeye adanmış, dünyanın en büyük teknik ve profesyonel kuruluşu. 145 binden fazla öğrenci üyesi, dünya çapında 10 coğrafi bölgede 344 şubesi var. IEEE Türkiye Şubesi de çok sayıda üyesi olan, aktif bir şube. Türkiye’deki bu şubenin de kendi içinde, farkı alanlarda birçok kolu bulunuyor. Ben de bu kollardan biri olan Tıp ve Biyolojide Mühendislik Topluluğu’nun (Engineering in Medicine & Biology Society) Türkiye’deki başkanlığına seçildim. Böylesine önemli, gurur veren bir göreve layık görüldüğüm için mutluyum. Fark üreten çalışmalarla başkanlık dönemimi en iyi şekilde tamamlamak istiyorum” diye konuştu.

Çalışmalarıyla farkını gösterdi
Prof. Dr. Akan, özellikle biyomedikal sinyal ve görüntü işleme alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor. Son yıllarda EEG sinyal işleme ve yapay zeka yöntemleriyle epilepsi, demans ve dikkat eksikliği gibi rahatsızlıkların tespiti konusunda çalışmalarda bulunan Prof. Dr. Akan, duygu durum ve beğeni durum tespiti gibi nöropazarlama uygulama çalışmalarını da sürdürüyor. Prof. Dr. Akan, şimdiye dek çok sayıda projede danışman, yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldı. Araştırmaları üzerine çok sayıda kitap ve makaleler yazan Prof. Dr. Akan, uluslararası bilimsel kuruluşlarda komite üyesi, dergilerde yayın kurulu ve hakem kurulu üyesi olarak yer almayı sürdürüyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.