İzmir Ekonomili Mert’e ‘yapay zeka’ bursu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İzmir Ekonomili Mert’e ‘yapay zeka’ bursu
04 Tem, 2023 / Sal 10:21
/ 24 Kez Okundu
| |

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstri Mühendisliği bölümünden geçtiğimiz yıl birincilikle mezun olan Mert Atanmış, İngiltere hükümeti tarafından sadece 200 öğrenciye verilen ‘GREAT’ bursunu almaya hak kazandı. İngiltere’nin köklü eğitim kurumlarından Bradford Üniversitesinde, ‘yapay zeka ve veri analitiği’ alanında yüksek lisans yapacak olan Atanmış, yurt dışında kendini geliştirme ve uluslararası alanda proje üretme fırsatı yakalayacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstri Mühendisliği bölümü 2022 yılı mezunu Mert Atanmış’ın (23) layık görüldüğü GREAT bursu, farklı ülkelerden öğrencilere, Birleşik Krallık üniversitelerinde lisansüstü eğitim alma imkanı sağlıyor. Başvuruda bulunan on binlerce öğrenci; derslerindeki başarıları, gelecek hedefleri ve referans mektupları gibi birçok kriterde detaylıca inceleniyor. Bu yıl, GREAT bursunu almaya hak kazanan 14 ülkeden 200 öğrenci; İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’daki 49 üniversitede yüksek lisans yapma şansını yakaladı. İzmir Ekonomili Mert Atanmış, 10 bin sterlin değerindeki bursu alan sayılı öğrenciden biri olarak eylül ayında İngiltere’ye gidecek ve Bradford Üniversitesinde bir yıl eğitim görecek.
İngiltere’ye gideceği için heyecanlı ve gururlu olduğunu söyleyen Atanmış, “Üniversite döneminde derslerimi düzenli olarak takip ettim. Belirli bir plan dahilinde derslerime çalıştım. Okurken, aynı zamanda çalışmayı düşündüğüm sektörlerle de iletişim kurdum. Gönüllü stajyer olarak firmalarda görev alarak iş çevresi oluşturdum. Bunlar sayesinde hem bölümümü birincilikle tamamladım hem de mezun olmadan 4 ay önce ICRON şirketinde ‘uygulama danışmanı’ olarak işe girdim. Yapay zeka, gün geçtikçe hayatımızın merkezine girebilecek, benim de çok ilgi duyduğum bir alan. Yurt dışına açılarak bu konuda eğitim almayı, aynı zamanda çevremi de geliştirmeyi çok istiyordum. İngiltere’den aldığım burs, tüm bunları gerçekleştirmem için büyük fırsat olacak” dedi.
Kariyerine Türkiye’de devam etmeyi amaçladığını dile getiren Atanmış, “İngiltere’de eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye dönerek kariyerimi ülkemizde sürdürmeyi amaçlıyorum. Yurt dışında kalmak gibi bir düşüncem yok. Yapay zeka, sürekli değişen ve gelişen, yapacaklarınızın çok geniş olduğu bir alan. Bu alanda kendimi ilerletmek, örnek çalışmalara imza atmak istiyorum. Tüm bunları da kendi ülkemde; eğitim aldığım, doğup büyüdüğüm bu topraklarda yapmak, benim için harika olur” ifadelerini kullandı.
Atanmış, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Üniversiteme, bana verdiği tüm destekler ve sağladığı nitelikli eğitim için çok teşekkür ediyorum. Ben yaptıysam, şu anda üniversitede eğitim gören birçok arkadaşım daha iyisini yapabilir. Arkadaşlarıma tavsiyem; hedeflerinin peşinden gitsinler, istesinler ve başaracaklarından şüphe duymasınlar. Anladım ki, sadece kendinize güvenip inandığınızda, emek verdiğinizde, hak etmek için mücadele ettiğinizde, karşınızda hiçbir zorluk duramıyor.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.