Karaman’da minik öğrencilerden duygulandıran etkinlik

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Karaman’da minik öğrencilerden duygulandıran etkinlik
02 Oca 2024 / Sal 14:31
/ 4 Kez Okundu
| |

Karaman’da İlyas Küçüker İlkokulu 3-B sınıfı öğrencileri Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit düşen 12 askeri anmak ve tüm şehitlere minnet duygularını iletmek için Karaman Şehitliğini ziyaret etti.

Minik öğrenciler şehitliğe yaptıkları ziyaretinden sonra ellerinde Türk bayrakları ve ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Hepimiz Mehmet’iz Hepimiz Askeriz’, ‘Her Türlü Terörü Lanetliyoruz’ dövizleriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasına gelerek İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı ziyaret etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu çalışmada yer alan idareci ve öğretmenlere teşekkür etti. Anadolu kapılarının 1071’de açıldığını hatırlatan İl Müdürü Çalışkan, “Vatan, bizim ortak paydamız, üzerinde yaşadığımız ve şehitlerimizin kanıyla sulanmış topraklardır. Bu toprakları sevmek, korumak ve daha da güçlendirmek, hepimizin sorumluluğudur” dedi.
Şehitlerimiz, bu vatan uğruna canlarını feda eden kahraman insanlardır” diyerek konuşmasını sürdüren Çalışkan, “Onların aziz hatıralarını, yüreklerimizde sonsuz bir minnetle yaşatıyoruz. Bugün burada, onların emaneti olan aziz vatanımızı korumak ve geliştirmek, millet olarak ortak sorumluluğumuzdur. Aileleriniz sizi bizlere emanet etti. Biz de gelecek nesillerimizi size emanet edeceğiz. Sizler bu vatanın geleceği, umudu ve teminatısınız. Eğitim hayatınız boyunca vatanseverlik değerlerini içselleştirmeli, bilgiyle donanmalı ve ülkemizi daha ileriye taşımak için çaba sarf etmelisiniz” diye konuştu.

“Şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmak, ülkemizi daha güçlü bir geleceğe taşımanın anahtarıdır”
Şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmak, ülkemizi daha güçlü bir geleceğe taşımanın anahtarıdır.” diyen İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Öğretmenlerinizin ve velilerimizin öğrencilerimize vatanseverlik bilincini aşılamak, onları millî ve manevi değerlerle donatarak yetiştirmek, en önemli görevlerinizden biridir. Birlik ve beraberlik içinde, sevgiyle büyüyen nesiller, daha güçlü bir Türkiye’nin temellerini atmamıza yardımcı olacaktır. Öğrencilerimizin vatanseverlik ve şehitlik kavramlarını yüreğinde hissederek, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü yarınlara yürümeyi sürdüreceğine olan inancım tamdır. Ziyaretinizden dolayı sizlere tekrar teşekkür ediyor, vatanımız için canını veren şehadet şerbetini içen şehitlerimizi rahmet ile yâd ediyorum” şeklinde konuştu.
Ziyaret İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın öğrencilerle günün anısına çektiği fotoğraflarla sona erdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.