Kastamonu’da “4. Muhammed İhsan Oğuz Araştırma Ödülleri” sahiplerini buldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kastamonu’da “4. Muhammed İhsan Oğuz Araştırma Ödülleri” sahiplerini buldu
23 Eki 2023 / Pzt 20:45
/ 1 Kez Okundu
| |

Kastamonu Üniversitesi Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinesinde Muhammed İhsan Oğuz IV. İlahiyat Araştırmaları Tez Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Muhammed İhsan Oğuz Vakfı ile Kastamonu Üniversitesi Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda düzenlenen program, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Gerçekleştirilen ödül töreninin ilk bölümünde Prof. Dr. Metin Yurdagür’ün yönettiği “Muhammed İhsan Oğuz ve Tasavvuf İlmi” isimli panel, 23 Ekim 2023 tarihinde Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç salonunda gerçekleştirildi. Programda, 2023 yılında 52’si yüksek lisans 56’sı doktora tezi olmak üzere toplamda 108 tezin başvurduğu yarışmada, yüksek lisans ve doktora tezleriyle dereceye giren araştırmacılara ödülleri verildi.
Ödül törenine Vali Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Av. Halil Uluay ve Av. F. Serap Ekmekci ile AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcı, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve protokol üyeleri katıldı.
Zenginlerin oluşturduğu vakıfların, kimlerin bina yaptırdığını kimilerinin de bilim üretmek için destek verdiğini belirten Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Muhammed İhsan Oğuz’un hem bilim hem hayırlı evlat bırakarak topluma katkı sağladığını ifade ederek, yaptığı çalışmalar ile ödül alan, başvuru yapan, öğrencilere danışmanlık yapan herkese ve desteklerinden ötürü vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

“Üniversitemizin akademik başarılarını onurlandırarak ve ödüllendirerek ilmi çalışmaları desteklemek ve yaygınlaştırmak istiyoruz”
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, Kastamonu Üniversitesinin Türkiye’deki genç üniversiteler arasında yer aldığını belirtti.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “İslam dini, insanı ilme, öğrenmeye, üretmeye teşvik etmede oldukça hassas davranıyor. Oku, Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı "alak" dan yarattı. Oku! Senin Rabbin en cömert olandır. O, kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir” ayetini hatırlattı.
Kastamonu Üniversitesi’nin, sahip olduğu güçlü ve idealist akademik kadrosu ile düşünen, araştıran ve sürekli daha iyisine ulaşmayı hedefleyen bir anlayışla bilimsel faaliyetlere devam ettiğini söyledi.
Kastamonu Üniversitesinin akademik başarıları onurlandırarak, ödüllendirerek ilmi çalışmaları desteklemek ve yaygınlaştırmak arzusunda olduğunu söyleyen Rektör Topal, Muhammed İhsan Oğuz İlahiyat Araştırma Ödülleri’ne layık görülen çalışmaları gerçekleştiren ilim adamları ve danışman öğretim üyelerini tebrik etti.
Rektör Topal, ödül alan bilim insanlarının heyecan, gayret, gurur ve başarılarının ülke geleceği adına ve tüm insanlığa faydalı olma isteğinin devam etmesi temennisinde bulundu.
Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu da, Filistin’de şehit olan insanları andı.
Başkan Vidinlioğlu, Türkiye Cumhuriyet’in dünyada mazlum insanların yanında olduğunu hatırlatarak Filistin’e destek verilmesi gerektiğini hatırlattı.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Halil Uluay ise, insanların din adına öldürüldüğünü söyleyerek, bu ölümlerin ise dünya tarafından sessizce izlendiğine dikkat çekti.
Bilim adına yapılan tüm çalışmaların dünya barışına katkı sağlayacağını ifade eden Uluay, bilimsel çalışmaların devamlılığı temennilerinde bulundu.
“Kaza ve kader anlayışı, tam algılandığında toplumlar yükselir”
AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcı, üniversitelerin toplumla birleşmesi ve üniversitelerin toplumun sorunlarına çözüm üretmesinin gerektiğini kaydetti.
Günümüzde Gazze’den Yemen’e İslam coğrafyasında İslam anlayışının özüne ulaşılamadığından insan kanının aktığını hatırlatan Katırcı, kaza ve kader anlayışını tam algılandığında, kaza kader anlayışını kendi yaşantısında doğru uygulayan bireylerin ve toplumların yükseleceğini söyledi.

“Türkiye genelinde kabul edilen 79 projeden 24’ünün Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden olması ciddi bir başarı”
Vakıf adına konuşan Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet İhsan Oğuz ise, bu tür çalışmalara her zaman destek verdiklerini ifade ederek, İlahiyat fakültesinin, TÜBİTAK’ın 2209-A Lisans Öğrencilerini Destekleme Programı’nın 2023 ilk dönem sonuçlarına göre 24 proje ile 1. sırada yer aldığını kaydetti.
Oğuz, “Hitit üniversitesi ise 14 proje ile 2. sırada yer almıştır. TÜBİTAK’ın ilahiyat alanında Türkiye genelinde 79 projeyi kabul ettiği düşünülürse bunun 24’ünün Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden olması ciddi bir başarıdır. Bu büyük başarıyı da huzurlarınızda tebrik ediyoruz. Vakıf olarak “Muhammed İhsan Oğuz” konulu her türlü ilmi çalışmayı destekleyeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından “Muhammed İhsan Oğuz IV. İlahiyat Araştırmaları Tez Yarışması”nda yüksek lisans ve doktora tezleriyle başarılı olan akademisyenlere ödülleri, etkinliğe katılan protokol üyeleri tarafından verildi.
Programın devamında, yarışmanın bilim kurulu üyelerine ile “Muhammed İhsan Oğuz ve Tasavvuf İlmi” isimli panelde yer alan tebliğcilere plaketleri verilirken, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne yüksek puanla giren 10 öğrenciye başarı belgeleri takdim edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.