Katlanabilir telefonlar ertelendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Katlanabilir telefonlar ertelendi
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
14 Haz 2019 / Cum 20:21
/ 83 Kez Okundu
| |

Huawei Mate X ertelendi! Samsung’un büyük umutlarla piyasaya sürmek istediği Samsung Galaxy Fold, birkaç ana sebepten ötürü beklenen performansı gösterememişti. Bunun üzerine Huawei cephesinin de böyle bir ertelemeye gidip gitmeyeceği tartışma konusu olmuştu. Çinli iletişim firması, Huawei Mate X çıkış tarihi erteleme iddialarını yalanlamıştı.

Huawei Mate X ertelendi! Resmi açıklama geldi!

Huawei, merakla beklenen katlanabilir telefonunun gösterimini ve satışını erteledi. Bulunduğumuz ay itibariyle kullanıcıların önüne çıkması beklenen yeni model, firmanın bazı aşırı tedbirlerinden dolayı bir süre daha müşterilerini bekletecek. Cihaza, müşterileri için hazır olduğundan emin olmak adına, kapsamlı testler uyguladıklarını söyleyen Asya şirketi, Galaxy Fold ile aynı akıbeti yaşamak istemediklerini belirtti.

Çin merkezli şirket, Güney Koreli markanın başarısız girişiminden sonra kendilerinin ihtiyatlı bir yaklaşımı benimsediklerini de sözlerine ekledi. Hatırlanacağı üzere Galaxy Fold, geçtiğimiz Nisan ayında piyasaya sürülmüştü ancak daha sonra fiziksel sorunlardan ötürü geri toplatılmıştı.

Huawei Mate X ne zaman çıkacak?

Katlanabilir telefon macerasına itibar kaybına uğramak için çıkmadıklarını söyleyen Çinli yetkililer, bu sorundan daha büyük bir sorun ile uğraştıklarını belirttiler. Daha büyük bir sorun olarak nitelenen mevzu, nispeten test edilmemiş olan katlanabilir teknolojinin güvenirliği olarak değil Amerika Birleşik Devletleri'nin ticaret yasağının devam eden etkileri olarak açıklandı.

Android işletim sistemi ile üretilen Huawei Mate X versiyonlarının piyasaya sürülüp sürülmeyeceği henüz belli değil. Zira üretim, Huawei'nin Donald Trump tarafından kara listeye alınmasından önce başlamıştı. Huawei Mate X ne zaman çıkacak sorusuna verilen yanıt ise Eylül 2019 olarak açıklandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.