Konya’da Şehit Erkan Kurşun İlkokulu törenle açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Konya’da Şehit Erkan Kurşun İlkokulu törenle açıldı
21 Eyl 2023 / Per 16:09
/ 29 Kez Okundu
| |

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi’ne kazandırılan Şehit Erkan Kurşun İlkokulu’nun resmi açılışı törenle gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Yazır Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve Şehit Polis Memuru Erkan Kurşun’un isminin yaşatılacağı ilkokulun açılışı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Selçuklu’nun en büyük ve en hızlı gelişen mahallerinden biri olan Yazır’a kısa süre içerisinde kazandırılan okul modern görünümü ve donanımıyla bölgenin eğitim ihtiyacına cevap verecek nitelikte inşa edildi. Türkiye’nin son 20 yıllık dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eğitim alanında önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ve büyük başarılara imza attığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak bizler de eğitime her fırsatta destek veriyor, yaptığımız her işte olduğu gibi eğitim alanında da tüm Türkiye’ye örnek olacak projeler gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Okulumuzun belediyemize maliyeti 70 milyon TL ”
Yazır’ın 68 bine yakın nüfusu ile Selçuklu’nun en büyük mahallelerinden biri olduğunu ve böyle modern ve kapsamlı bir okula ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Pekyatırmacı,“Selçuklu Belediyesi olarak kısa bir süre içerisinde okulumuzu tamamlayarak bölgemizin bu ihtiyacını da karşılamış olduk. Okulumuza Şehit Polis Memurumuz Erkan Kurşun’un ismini verdik. Şehidimiz 2017 yılında Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapmakta iken görev başında geçirdiği elim bir trafik kazası sonrası şehadet mertebesine ulaşmıştı. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bodrum, zemin kat, 1. kat ve 2. kattan oluşan okulumuz 7 bin 558 metrekare bina alanı ve 5 bin 794 metrekare bahçe alanına sahip. Okulumuzun belediyemize toplam maliyeti ise güncel rakamlarla 70 milyon Türk Lirası. Normal eğitim olarak hizmet veren okulumuzda şu an toplam 467 öğrenci eğitim görüyor. Tüm sınıflara öğrenci kaydedildiği takdirde ise bu rakam 120’si anasınıfı öğrencisi, 960’ı ilkokul öğrencisi olmak üzere bin 80 öğrenciye ulaşabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Okulumuz, atölyeleri, spor salonları ve sahip olduğu diğer fonksiyonlarıyla tam bir eğitim kompleksi”
Başkan Pekyatırmacı, okulun, atölyeleri, spor salonları ve sahip olduğu diğer fonksiyonlarıyla tam bir eğitim kompleksi niteliğinde olduğunu ifade ederek, “Okulumuzun bodrum katında spor salonu, soyunma odaları, seminer salonu, fuaye alanı, hazırlık odası, pano odası, arşiv odası, ısı merkezi, su deposu, sığınak ve diğer ihtiyaç alanları yer alıyor. Yine zemin katta 30 öğrenci kapasiteli 16 derslik, müdür yardımcısı odası, okul aile birliği odası, ders araç gereç odası, pano odası, kantin, revir, mescit ve diğer ihtiyaç alanları bulunuyor. 1. katta ise 30 öğrenci kapasiteli 16 derslik, kütüphane, öğretmenler odası, öğretmen zümre odası, müdür yardımcısı odası, pano odası, mescit ve diğer ihtiyaç alanları mevcut. Yine 2. katta da geleceğin sınıfını tasarlama atölyesi, müzik atölyesi, akıl ve zeka oyunları atölyesi, robotik kodlama atölyesi, yabancı dil atölyesi, destek eğitim odası, hazırlık odası, kulis, çok amaçlı salon, fuaye alanı, ders araç gereç odası, pano odası, müdür odası, müdür yardımcısı odası, idari büro ve diğer ihtiyaç alanları bulunuyor. Okul bahçesinde ise basketbol ve voleybol sahaları yer alıyor” ifadelerini kullandı.
Konya belediyeleri olarak Konya Modeli belediyeciliği Türkiye’de yaygınlaştırdıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, okulun yapımında emeği geçen başta Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı olmak üzere, ekibini ve milli eğitim camiasını tebrik etti.
Bilgi ve teknoloji çağı olarak nitelenen günümüz dünyasında çocukları yetiştirmenin öncelikle onlara iyi bir eğitim ortamı ve imkanı sunmakla mümkün olduğunu söyleyen Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de okulun son derece modern bir yapıya sahip olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, çocuklar için yapılan her çalışmayı büyük bir mutlulukla karşıladıklarını ifade ederek, “Onların geleceğine katkısı olacağını düşündüğümüz her türlü faaliyeti sonuna kadar destekliyoruz” dedi.
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da güzel bir eserin hizmete açıldığını belirterek, “Adını yaşatacağımız kıymetli şehidimizi de nesiller boyu insanlar unutmayacak. Konya’da bu iş birlikleri gerek belediyelerimiz başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimiz kurumlarımızda olan güzel işbirlikleriyle şehrimiz büyük kazanımlar elde ediyor. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedefleri Türkiye yüzyılına yürürken kıymetli valimizin koordinasyonunda iyi iş birlikleri, bereketi ortaya koyuyor. Konya huzurlu bir şehir, geleceğe umutla bakan, büyüyen bir şehir. Her alanda büyüyen Konyamız eğitim alanında da 5 tane üniversitesiyle, liseleriyle, bütün okullarıyla Türkiye’de dereceler yapan şampiyonlar çıkaran bir yapıdayız hamdolsun. Buna emek veren eğitim kadromuzu tebrik ediyorum. Tekrar okulumuz hayırlı olmasını diliyor emeği geçen başta Ahmet Pekyatırmacı başkanım olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Onlardan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, gençlere yapılan her türlü yatırımın geleceğimize yapılan yatırım olduğunu söyledi.

“Konya eğitimde lider bir ilimiz”
Sözlerine Şehit Polis Memuru Erkan Kurşun’u minnet, şükran ve rahmetle yad ederek başlayan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Çamlıoğlu ise, “Okulumuz modern mimarisi ve donanımıyla gerçekten göz dolduruyor. Müzik, zeka oyunları, robotik kodlama ve yabancı dil atölyelerinin yanı sıra okulumuza özgü tasarım laboratuvarlarında çocuklarımızın oldukça verimli bir okul dönemi geçireceklerine inancımız tam. Ayrıca bu vesileyle hayırseverlerimizi ve yerel yönetimlerimizi de böyle güzel okullar açmaya, hayırda yarışmaya davet etmek istiyoruz. Konya bu minvalde gerçekten Türkiye’de lider bir ilimiz. Bu açıdan da Konyalıları, Konya’da emek sarf eden iş adamlarımızdan bürokrasiye, siyasete kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“Türkiye’de okul sayımız 74 bin 133’e ulaştı”
Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullaşma oranlarıyla ilgili çok ciddi yatırımlar yaptığını söyleyen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Çamlıoğlu,“ 2002-2003 yılından bu yana bir referans noktası olarak görürsek orayı 43 bin 496 olan okul sayımızın Türkiye’de 74 bin 133’e ulaştığını sizlerle paylaşmak isterim. İçinde bulunduğumuz 2023-2024 eğitim öğretim yılında da 5 milyon 600 bin öğrencimiz eğitim öğretime başladı ilkokullarda ilköğretim açısından bunu söylüyorum. Bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizler 5624 dersliğimizi eğitime, çocuklarımıza, yavrularımıza, geleceğimizin teminatı yavrularımıza ve değerli öğretmen arkadaşlarımızın hizmetine sunmuş olduk. Okullarımız sadece sayısal olarak çoğalmadı. Aynı zamanda okullarımızın fiziki ve sosyal imkanları da gelişti. Bakanlık olarak öğrencilerimizin kaliteli eğitime erişimlerini sağlamak ve zamanlarının önemli bir kısmını geçirdikleri okul ortamlarını iyileştirmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, dengeli ve sağlıklı bir gelişime sahip bireylerin şahsiyet gelişimiyle de bağlantılı, yetiştirilmesi bizim en büyük arzumuz. Başta belediye başkanımız olmak üzere eğitim yatırım süreçlerinde destek veren valimiz ve Konya’mızın, iş adamları dahil olmak üzere, eğitimle ilgili kim var ise hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“Eğitim kamu hizmeti yaşam kalitemizi arttırmanın harcıdır, ruhudur, esasıdır, lokomotifidir”
Eğitim öğretim yılı başlangıcında güzel bir açılışla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, “İlimiz, beldemiz, şehrimiz elbette ki ilmin, irfanın, marifetin çokça cari olduğu bir yer. Çokça eğitim kurumlarının, alimlerin yetiştiği bir alan. Günümüzde de bu hem bize bir sorumluluk veriyor hem de önemli bir istinat noktası olduğunu vurgulamak istiyorum. Dünyada bizim rekabet gücümüzü artıracak ve hem de bireysel ve toplumsal yaşam kalitemizi arttırmanın harcıdır, ruhudur, esasıdır, lokomotifidir, eğitim kamu hizmeti. Eğitim kamu hizmetinin ilimizde de çok güzel bir şekilde icra edilmesinde, başta Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaya koymuş olduğu stratejik hedeflerin altını dolduran eğitim teşkilatı ve öğretmenlerimiz elbette ki işin temel iskelesini, ruhunu ve çerçevesini belirliyor. Ancak ilimizde gerçekten özellikle belediyelerimizin bu konudaki ortaya koymuş olduğu katma değer yüksek derecededir. Sivil toplumun, meslek kuruluşlarının herhangi bir annenin, babanın, Konya’da muhtemelen insanların bu eğitime marifete yönelik iştiyakı, buna yönelik yardımı çok kıymetli olduğunu ben de ifade etmek istiyorum. Vatanı uğrunda, görevi esnasında şehadet şerbetini içmiş şehidimiz ile bu vesileyle şehidimizin huzurunda manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz. Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehidimizin isminin bu eğitim kurumunda ifade edilmiş olması da ayrıca bir kıymet ifade ettiğini ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle güvenlik birimlerimize, polisimize, jandarmamıza, askerimize, memleketin birliği, bütünlüğü ve bize o bu istikrarlı ve yaşam kalitemizi arttırmaya yönelik hizmetleri sunmadan göstermiş olduğu bu fedakarlıktan dolayı minnettar olduğumuzu, şükranlarımızı arz ediyoruz. Ben de bu dönemin bütün öğrencilerimize, öğretmenimize hayır, bereket getirmesini, eğitime, bilgiye, mecra açmasına vesile olmasını diliyorum. Milli Eğitim Bakanı Yardımcımıza da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Şehit Erkan Kurşun İlkokulu’nun resmi açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Heyet daha sonra derslik ve atölyeleri gezdi. Açılışa, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu’nun yanı sıra okula ismi verilen Şehit Erkan Kurşun’un ailesi, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, okul idarecileri, öğretme ve öğrenciler katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.