Korunma ve bakım altındaki çocukların ESTÜ ziyareti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Korunma ve bakım altındaki çocukların ESTÜ ziyareti
01 Şub 2024 / Per 15:49
/ 2 Kez Okundu
| |

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde korunma ve bakım altında bulunan ortaokul düzeyindeki çocuklar, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Fen Fakültesi Fizik, Matematik ve Biyoloji Bölümleri ile bölüm laboratuvarlarını ziyaret etti.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Birimi’nin ‘Fen Fakültesini Tanıyorum’ etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette konuşan Birim Müdürü Prof. Dr. Sedef Dikmen, “Geleceğimiz olan çocuklara öğrenme şevki, keşfetme mutluluğu ve deney yapma heyecanı veren bir ortam sunarak onların bilime olan merak ve ilgisini artırmak amacıyla üniversitemiz Fen Fakültesi’nde gerçekleştirdiğimiz etkinlik, özellikle çocukların üniversiteyle bağ kurmalarını sağlaması ve üniversite ile toplum arasında etkili bir köprü olması sebebiyle önemlidir” dedi.
Çocuklara yönelik yapılan etkinliklerin önemine dikkat çeken ESTÜ Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Birimi Yönetim Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Dr. Betül Gümüş, ziyaretin çocukların hayatında iz bırakan ve onlar için ufuk açıcı bir etkinlik olduğunun altını çizdi.
Çocukların yarıyıl tatillerini etkin bir şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyeleri Araş. Gör. Burak Aratan, Dr. Öğr. Üyesi Zafer Dikmen ve Öğr. Gör. Dr. Züliyet Çelikbilek eşliğinde çocuklar, Fizik Bölümü laboratuvarlarında, hareket, ışık ve optik ile ilgili temel deneyleri izleme fırsatı yakaladı. Araş. Gör. Emrullah Yılmaz, Biyoloji Bölümü Zooloji Müzesi hakkında çocukları bilgilendirirken, Araş. Gör. Dr. Gökçe Çakmak, etkinliğin son durağı olan matematik noktasında sergilenen materyalleri tanıtarak çocukların sorularını cevapladı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.