Lise öğrencisi Kur’an-ı Kerimi okuma yarışmasında Diyarbakır 3.’sü oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Lise öğrencisi Kur’an-ı Kerimi okuma yarışmasında Diyarbakır 3.’sü oldu
15 Şub 2024 / Per 09:26
/ 0 Kez Okundu
| |

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde her yıl tüm illerde düzenlenen Erkekler Genç Sada Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışması finallerinde lise öğrencisi Diyarbakır 3.’sü oldu.

Her yıl geleneksel olarak yapılan Erkekler Genç Sada Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasına, Dicle ilçesini temsilen katılan Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Berat Çınar, il 3.’sü oldu.
Çınar, danışman öğretmeni Abdulcabar Tuna ile birlikte çalışarak hazırlandı.

Güzel Kur’an-’ı Kerim’i okuma yarışmasında Diyarbakır il 3’üncüsü olan öğrencisini sınava hazırlayan Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda görevli İmam Hatip Meslek Dersleri öğretmeni Abdulcabar Tuna, “Başta söylemek gerekirse Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) bir hadislerinde, ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir’ buyuruyor. Bu şerefe nail olmak en büyük amacımız. Yine Peygamber Efendimiz, ‘Hayır işte yarışınız’ buyuruyor. Biz de en hayırlı olan Kur’an-ı Kerim için yarışıyoruz. Gençlerimize Kur’an-ı Kerim’i doğru okumayı, güzel okumayı, hayata tatbik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.