Minik araştırmacılardan Niğde Patates Araştırma Enstitüsüne Ziyaret

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Minik araştırmacılardan Niğde Patates Araştırma Enstitüsüne Ziyaret
22 Ara 2023 / Cum 09:31
/ 2 Kez Okundu
| |

Okul Dışı Öğrenme Ortamları çerçevesinde Niğde Patates Araştırma Enstitüsünü ziyaret eden öğrenciler patatesin Türkiye ve Dünyadaki önemi, insan beslenmesindeki yeri ve neden yerli ve milli patates çeşitleri geliştirdiği ile ilgili bilgilendirildi.

Niğde Şehit Varol Tosun İlkokulu, Halil Kitapçı İlkokulu, Şehit Eren Bülbül Anaokulu ve Selçuk İlkokulu öğrencilerine, patates yetiştiriciliği ve üretim teknikleri ile ilgili sunum yapılırken enstitü tarafından üretilen yerli ve milli patates çeşitlerinden yapılan kumpirler ikram edildi.
Doku kültürü laboratuvarı, ıslah ve mini yumru çoğaltım seraları, melezleme seraları ve bitki hastalıkları laboratuvarını gezen öğrencilere patates dikimi, patatesin büyüme şekli ve patates hasadı videoları izletildi.
Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak yaptığı açıklamada; “Geleceğin teminatı olan çocuklarımıza AR-GE faaliyetlerini göstermek ve AR-GE bilincini kazanmalarını sağlamak amacıyla Enstitümüzün kapılarını sonuna kadar açıyoruz. Öğretmenleri eşliğinde enstitümüze ziyarete gelen öğrencilerimize enstitü tanıtımı, patates yetiştiriciliği ve üretim teknikleri ile ilgili sunum yapılırken enstitümüzün ürettiği yerli ve milli patates çeşitlerinden yapılan kumpirleri ikram ediyoruz. Bu yaşlardan başlayarak çocuklarımıza AR-GE bilincini aşılamak ve yerleştirmek ileride daha çok bilimsel çalışmaların yapılmasının ilk anahtarı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle öğrencilerimize her zaman yaptığımız AR-GE faaliyetlerini göstermekten büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.