Mut TSO Başkanı Sezer Mut’a tarım lisesi istiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mut TSO Başkanı Sezer Mut’a tarım lisesi istiyor
12 Oca 2024 / Cum 09:09
/ 2 Kez Okundu
| |

Mersin Mut Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Sezer, ekonomisi tarıma dayalı Mut’a, tarım lisesi kazandırılması için girişimlere başladığını söyledi.

Sezer, yaptığı açıklamada, ilçeye bir tarım lisesi kazandırmak istediklerini söyledi. Sezer, bunun için gerekli yerlere taleplerini ilettiklerini belirterek, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ulusal eğitime katkı verilmesi amacıyla 154 ilçede 154 okul kampanyası çerçevemizde ilçemiz Deveci Mahallesi’nde yapımı devam eden 8 derslikli ilkokulun, Tarım Lisesi’ne çevrilmesini istiyoruz" dedi.
Sezer, "İlçemize yapılan okulun, proje lisesi adı altında Tarım ve Tarım Teknolojileri ile Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Lisesi olarak eğitim vermesi gerektiğini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ilettik” diye konuştu.
Konunun takipçisi olacaklarını belirten Sezer, ekonomisinin büyük kısmının tarıma dayandığı ilçede, bir tarım Lisesi açılmasının çok yerinde ve uygun olacağını söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.