Öğrencilere matematiği sevdiren okul: Eğlenceli oyunlarla matematik öğreniyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğrencilere matematiği sevdiren okul: Eğlenceli oyunlarla matematik öğreniyorlar
14 Ara 2023 / Per 15:42
/ 3 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin sayılı okullarından Samsun’un ise alanında ilk ve tek okulu olan Matematik Okulu’nda farklı ve eğlenceli etkinliklerle miniklere matematik sevgisi aşılanıyor. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin eğitim almak için yoğun talepte bulunduğu okulda randevulu sistemle öğrencilere matematik öğretiliyor.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen ’Matematik Seferberliği’ projesi çerçevesinde İlkadım ilçesi Çivril Mahallesi’nde bulunan ve atıl halde olan bir bina yenilenerek Matematik Okulu’na dönüştürüldü. Okul bünyesinde bulunan matematik öğretmenleri ise her gün başka bir okulundan gelen okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğlenceli oyunlarla matematiği öğretiyor. Açıldığı 8 Kasım 2023 tarihinden bugüne kadar bin 200 öğrenciye ağırlayan okul artık yoğunluktan dolayı randevulu sistemle öğrenci kabul etmeye başladı. ’Matematik öğrenmek hiç bu kadar zevkli olmamıştı’ dedirten okulda faaliyetler devam ediyor.

"Öğrenciler gün sonunda buradan ayrılmak istemiyorlar"
Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Matematik Öğretmeni Büşra Ayar Aydın, “Bu proje Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Matematik Seferberliği’ çerçevesinde yürütülen çalışmadır. O projenin basamaklarından biridir. Biz bu projemizde atıl durumda olan bir okulu dönüştürerek matematik okuluna çevirdik. Bu aslında bir hayalin vücut bulmuş halidir. Samsun hep bunu hayal ediyordu. Okulumuz şuanda Samsun’un ilk ve tek matematik okuludur. Türkiye’nin sayılı matematik eğitimi veren okullarından biridir. Buraya gelen öğrenciler ilk başta kaygı ile gelseler bile bir kaygı ile ayrılmamalarını hedefliyoruz. Buradan ayrıldıklarında matematik severek, oynayarak deneyimlendiğini yaşamış oluyorlar. Çocuklar genelde matematiğin sayılardan ve formüllerden ibaret olduğunu düşünüyorlar. Fakat oyunların içerisinde matematik soruları yedirildiğinde fark ettirmeden matematik yapabiliyorlar. Bu matematik herhangi bir matematik değildir. Okullarında gördükleri konuları bizler oyunların içerisine yedirerek pekiştirmelerini sağlıyoruz. Eksik öğrenmeler varsa giderilmesini ve toplu bir şekilde matematik yapmalarını sağlıyoruz. Bu okulumuz aynı zamanda başka amaçlar içinde kullanılmak istenmektedir. TÜBİTAK ve eğitim fakültesi öğrencilerinin eğitimi için planlanmaktadır. Bütün Samsun’un ilçelerinden öğrencileri ağırlamaktayız. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri olmak üzere ağırlıyoruz. Talep üzerine geliyorlar. İstiyorlar ve randevu oluşturuyorlar. Çok yoğun bir iş akışı içerisindeyiz. Bizde onları sıraya koyuyoruz. Hedefimiz bir okulu aldığımızda her hafta onlara randevu oluşturarak takibini sağlamaktı fakat şuan çok yoğun bir talep var. İkinciye dönüşler belki bir sonraki dönemde gerçekleşebilir. Şuan içinde bin 200 civarında öğrencimizi okulumuzda ağırladık. Dönemin sonunda 2 bin 500, 1 yılın sonunda ise 5 bin öğrenciyi hedefliyoruz. Matematik öğrenmek hiç bu kadar zevkli olmamıştı. Okulumuzun bahçesinin zeminine sayılar çizdik. Orada etkinlikler yaptırıyoruz. Eğitsel oyunlarla çocukların matematik kazanımlarını eğlenerek fark etmeden de olsa uygulamaları sağlıyoruz. Öğrencilerimizle materyaller üretiyoruz. Eğlenceli origami çalışmaları yapıyoruz. Evlerine buradan götürecekleri materyaller oluyor. En çok istediğimiz şey öğrencinin buradan mutlu ayrılmasıdır" dedi.
Matematik Okulu’na giden Kazım Orbay İlkokulu öğrencileri ise eğlenceli vakit geçirdi. Öğrenciler işlemleri oyunlarla öğrendiklerini ve okula bir daha gelmek istediklerini söylediler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.