Parmak izi teknolojisinde son nokta

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Parmak izi teknolojisinde son nokta
21 Oca 2018 / Paz 14:35
/ 325 Kez Okundu
| |

Samsung patentini aldığı yeni teknolojisiyle, parmak izi okuyucuyu ve telefonun ön yüzündeki kameraları ekranın içine entegre etmeyi planlıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni nesil akıllı telefonlarında şu anki teknolojiyi birkaç adım öteye taşıyacak çalışmalara yer vermek istiyor. Şirket tarafından patenti alınan yeni projeye göre, genelde telefonların alt kısmında ya da arka bölmesinde ayrı bir tuş olarak bulunan parmak izi okuyucusu, ekranın içine entegre ediliyor.

Yeni patentin içeriği sadece bununla da sınırlı değil. Samsung ayrıca telefonun üst yüzeyindeki kısımda yer alan kamera ve sensörleri de ekranın içerisine dahil etmek niyetinde. Bugüne kadar parmak izi okuyucusunun ekrana dahil olmasıyla ilgili çalışmalar görmüştük ancak kamera için bunun bir ilk olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung'un amacı telefonun ön yüzeyini sadece ekrandan ibaret hale getirmek. Eğer amaç başarılı olursa, yeni telefonun ekran gövde oranı neredeyse %100 gibi bir rakama ulaşacaktır ki, bu da akıllı telefon teknolojileri anlamında yeni bir dönemin başlangıcı olabilir.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.