Rektör Fuat Erdal, deprem bölgesindeki üniversite rektörleri ile bir araya geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rektör Fuat Erdal, deprem bölgesindeki üniversite rektörleri ile bir araya geldi
08 Tem, 2023 / Cmt 16:14
/ 38 Kez Okundu
| |

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay’daki üniversitelerin rektörleri ile bir araya gelirken, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dekan Vekili Prof. Dr. İbrahim Kaya da ziyaretlerde hazır bulundu.

Anadolu Üniversitesi yardım seferberliğine ortak oldu
Yaşanan deprem felaketlerinin ilk gününden itibaren ülke genelinde başlatılan yardım seferberliğine ortak olan Anadolu Üniversitesi, süreç boyunca onlarca kamyon yardım malzemesini deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış, farklı illerde seyyar mutfaklar kurmuş, öğrencileri için kriz iletişim merkezi kurarak sahada aktif yardım faaliyetlerinde bulunmuş, psikolojik danışmanlık hizmeti sağlamış, konukevi ve misafirhanesini depremzedelere açmış, çocuklara oyun parkı kurmuştu. Öte yandan Anadolu Üniversitesi Hatay’ın Belen ilçesinde ‘Anadolu Mutfağı’ ile depremzede vatandaşlarımıza sıcak yemek servisi sağlamaya ve Anadolu Oyun Evi ile de oluşturduğu etkinlik alanında depremden etkilenen çocuklar için çeşitli eğitici-öğretici faaliyetler gerçekleştirmeye de hala devam ediyor.
Deprem bölgesindeki üniversitelerle iş birliği ve koordinasyon
Anadolu Mutfağı ve Anadolu Oyun Evi ile deprem bölgesindeki destek faaliyetlerini sürdüren Anadolu Üniversitesi, bu çerçevede depremden etkilenen üniversitelerle de iş birliği ve koordinasyonu sürdürüyor. Deprem bölgesindeki üniversiteleri ziyaret eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ve İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ile bir araya gelerek ikili görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde söz konusu üniversitelere ve rektörlere desteklerini dile getiren Rektör Erdal, geçmiş olsun dileklerini ileterek, Anadolu Üniversitesi olarak özellikle açık ve uzaktan öğretim alanındaki tecrübe ve alt yapılarını paylaşmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Rektör Erdal: “Üniversitemiz tüm imkânlarıyla deprem bölgesine gerçekleştirdiği yardımları sürdürecek”
Rektör Erdal iki gün süren yoğun programının ardından verdiği demeçte milli birlik ve beraberliğimize vurgu yaparak şunları söyledi:
“Ülkemiz maalesef yüzyılın en büyük afetini yaşadı. Öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Devletimizin tüm kurumları gibi Anadolu Üniversitesi olarak biz de depremin ilk gününden itibaren yaraları sarmak için harekete geçtik. Personelimiz, öğrencilerimiz, vatandaşlarımız ve Üniversitemiz tüm imkânları ile deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı. Depremin ardından başlatılan seferberliğimizi halen sürdürüyoruz. Üniversitemiz tüm imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanında oldu ve olmaya devam edecektir. 2 gün boyunca bölgeyi tekrar dolaştık, üniversitelerimizin değerli rektörlerinden, hocalarından bilgi aldık. Onlara desteklerimizi hatırlatarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bir kez daha tüm Türkiye’ye geçmiş olsun.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.