SCÜ’de yerleştirme oranı yüzde 100’e yaklaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
SCÜ’de yerleştirme oranı yüzde 100’e yaklaştı
21 Ağu 2023 / Pzt 10:58
/ 31 Kez Okundu
| |

YKS yerleştirme sonuçlarına göre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, ön lisans programlarında yüzde 100, lisans programlarında ise yüzde 99,8 doluluk oranına ulaştı.

2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni (SCÜ) tercih eden öğrenci sayısı netleşti. 12 bin 378 yeni öğrenciyi ağırlayacak olan SCÜ, 42 bine yakın öğrenciye ev sahipliği yapacak.
Öğrenci sayısının daha da artacağını söyleyen SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize 12.378 öğrenci yerleşmeye hak kazanmıştır. Bu rakamlara, özel yetenekle alım yapacak birimlerimiz ve lisansüstü enstitülerimize yerleşecek öğrenci sayıları dâhil değildir. Bu rakam daha da artacaktır. Birçok üniversitenin toplam öğrenci sayısından daha fazla öğrencinin üniversitemizin 1. sınıfına yerleşmesi bizleri memnun etmiştir. Bu durumun aynı zamanda şehrimize de pozitif katkı sağlayacağı aşikârdır. Hedefimiz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin tercih edilebilirliğini, marka değerini ve eğitim kalitesini daha da artırarak ilerlemektir. Uzun yıllar sonra bu kadar yüksek sayıda öğrencinin üniversitemizi tercih etmesinde emeği olan akademik ve idari personelimize teşekkür ederim. Ailemize yeni katılan öğrencilerimize de eğitim hayatları boyunca başarılar dilerim.” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.