Üniversiteliler mentorluk programıyla iş dünyasına hazırlanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Üniversiteliler mentorluk programıyla iş dünyasına hazırlanıyor
15 Ara 2023 / Cum 10:30
/ 3 Kez Okundu
| |

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kariyer Merkezi bir yeniliğe daha imza atarak, kentte bulunan 4 üniversitenin iş birliğinde ‘Yeni Nesil Mentorluk’ projesi çerçevesinde ‘Tersine Mentorluk Programı’nı hayata geçirdi.

Projeyle ‘Tersine Mentorluk’ programını hayata geçirdiklerini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, programda 4 üniversiteden 60 öğrenciyi 4 şirket yöneticisi ile buluşturduklarını belirtti. Amaçlarının üniversiteli gençleri iş hayatına doğru bir şekilde hazırlamak olduğunu kaydeden Özada, programda öğrencilerin, iş dünyasının koşullarını, kriterlerini, staj programlarını, iş hayatına nasıl başvuru yapacaklarını ve özgeçmiş hazırlarken nelere dikkat edeceklerini ilk ağızdan öğrendiklerini söyledi. Programın model niteliğinde olduğunu ve başarılı bir şekilde tamamlandığını vurgulayan Özada, “Türkiye çapında şu an bir büyükşehir belediyesi olarak ilk defa mentorluk programı düzenleniyor. Biz bunu her ay sürdürülebilir bir şekilde yapmayı hedefliyoruz. Bunun dışında da 2024 yılının ilk yarısında 200’den fazla öğrenciyle iş dünyasını ve STK’ları buluşturarak programımızı geliştirmek istiyoruz. Yapmış olduğumuz programın öğrencilerin gelecek kariyerleri için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü aracı firmalarla; mesela danışmanlarla görüşmeleri evet katkı sağlar ama firmaların birinci dereceden yetkilileriyle görüşmeleri kendilerini geleceği hazırlama konusunda çok daha büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Toros Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı ve Doktor Öğretim Üyesi Selin Saraç Güleryüz ise hem öğrenciler hem de kendileri açısından oldukça verimli bir gün geçirdiklerini ifade ederek, “Dijitalleşme ve çağın çok hızlı gelişiminden dolayı artık klasik işe alım süreçleri ve klasik bir eğitim modelinin dışına çıktık. Bu sebeple firmalar tarafından öğrencilerden ya da yeni mezunlardan beklenen çok farklı şeyler olabiliyor. Öğrenciler de hem öğrenciyken hem yeni mezunken bunun endişesini taşıyor. Biz, bu tarz organizasyonlarla aslında öğrencileri ve profesyonelleri ortak bir noktada buluşturarak, onlara daha iyi bir gelecek ve daha iyi bir profesyonel yaşam sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Suzan Atmaca da sosyal alanda kendisini geliştirmeye odaklı olduğunu kaydederek, “Çünkü kendimizi sosyal alanda geliştirmediğimizde, iş bulma konusunda insan kaynaklarıyla birlikte mülakata girdiğimizde mesela şunları soruyorlar, ‘Hobileriniz nelerdir, bize ne katabilirsiniz?’ Böyle etkinliklerin bize çok faydalı olacağına inanıyorum. Bir araya geldiğimiz kişiler bizden çok daha tecrübeliler. Burası güzel şeyler öğrenebileceğimiz bir etkinlik olmuş” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesinin öğrenci dostu bir yaklaşım ile kendilerine sunduğu fırsatı değerlendiren Atmaca, “Biz her sene sınıf atladıkça yetersizlik hissine kapılıyoruz. Çünkü bizden ne istediklerini bilmiyoruz ve yeteneklerimizi keşfetme konusunda sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Bu bağlamda hem bizden istedikleri hem de bizim ‘yetersizlik’ olarak adlandırdığımız durumun üstesinden geliyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi gerçekten öğrenci dostu bir belediye. Ben böyle etkinliklere katıldıktan sonra bunu daha da fark ettim” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.