Vali Çakır: “Gelecek tarımda ve hayvancılıktadır”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Çakır: “Gelecek tarımda ve hayvancılıktadır”
21 Şub 2024 / Çar 19:09
/ 1 Kez Okundu
| |

Muş Valisi Avni Çakır, pandemiyle birlikte tarım ve hayvancılığın öneminin daha da anlaşıldığını belirterek, “Kesinlikle geleceğin en cazibeli yatırımı gıda ve tarıma yapılacak olan yatırımlardır” dedi.

Muş Valisi Avni Çakır, Bulanık ilçesini ziyaret ederek yapılan faaliyetler ile yapılması planlanan projeler hakkında Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak’tan bilgi aldı. “Genel Güvenlik ve Asayiş Toplantısı”na katılan Muş Valisi Avni Çakır ve beraberindekiler, daha sonra “Muş’ta Gençler Önce Eğitimde Sonra İstihdamda Projesi” kapsamında devam eden kursları ziyaret etti. Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Bulanık Malazgirt Süt Üreticileri Birliği tarafından yürütülen, Bulanık Kaymakamlığı’nın iştirakçi olduğu “Muş’ta Gençler Önce Eğitimde Sonra İstihdamda Projesi” kapsamında sürdürülen eğitimde genç kursiyerlere tavsiyelerde bulunan Vali Çakır, “Bulanık’ta 130 bin küçükbaş hayvan, 60 bin büyükbaş hayvan var ve Bulanık Ovası gibi bir ovaya sahipsiniz. Bolca su kaynağınız var. Müthiş bir zenginliğiniz var. Gelecek tarımda ve hayvancılıktadır. Pandemiyle birlikte tarım ve hayvancılığın önemi daha da anlaşıldı. Dünyada neredeyse bir gıda krizi oluştu. Tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten ülkelerin hiçbir sıkıntı çekmediğini gördük. İşte bunu ön gören devletimizin de çiftçilerimize çok güzel destekleri var. DAKA, TDKK, KOSGEB, Tarım ve Orman Bakanlığımızın çiftçileri destekleyen çok güzel projeleri var. Arkadaşlar DAKA, TDKK, KOSGEB gibi kuruluşlara projeler sunarak bu kuruluşların hibe programlarından faydalanalım. Ön yargılarımızdan kurtulalım, hayvancılık ve tarım sektöründe geliştirelim. Ayakları yere sağlam basan bilinçli birer çiftçi haline gelelim. Zaten şu anda size verilen bu eğitimlerin bir amacı da budur. Çiftçiliği utanılacak bir meslek olarak değil, gurur duyacağınız bir meslek olarak görün. Ön yargılarımızı kıralım, geçimimize, rızkımıza bakalım. Arkadalar kesinlikle geleceğin en cazibeli yatırımı gıda ve tarıma yapılacak olan yatırımlardır” dedi.
“Nitelikli ve eğitimli çiftçilere ihtiyacımız var” diyen Vali Avni Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şu anda aldığınız bu eğitimlerin amacı da nitelikli, eğitimli, bilinçli birer çiftçi olmanız içindir. Bu yolda ilerlemek için daha çok araştırın, gidin örnek işletmeleri ziyaret edin. İmkanınız yoksa yetkililerden bu örnek işetmeleri ziyaret etmeniz için destek isteyin. Arkadaşlar, yönlendirin, talepte bulunun. Arkadaşlar bu işler sadece eğitimde kalmasın icraata geçin. İmkanınız yoksa arkadaşlarınızla bir araya gelip küçük işletmeler kurun öyle başlayın. Ailenizin desteği ve devletimizin vereceği desteği bir araya getirerek çalışmalar yürütün.”
Daha sonra Bulanık Kadın Futbol Takımı ile bir araya gelen Muş Valisi Avni Çakır, bir süre kadın futbolcularla görüştükten sonra ilçeden ayrıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.