Vali Çelik: “Önceliklerimizin en başına eğitimi alıyoruz”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vali Çelik: “Önceliklerimizin en başına eğitimi alıyoruz”
21 Şub 2024 / Çar 16:24
/ 0 Kez Okundu
| |

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Hakkari Fen Lisesi pansiyonunda kalan öğrencilerle bir araya gelerek, “Önceliklerimizin en başına eğitimi alıyoruz” dedi.

Vali Ali Çelik, eğitim öğretim sezonun ilk döneminde “Gençliğe Değer” projesi kapsamında Hakkari Fen Lisesi pansiyonunda kalan öğrencilerle anlamlı bir sohbet gerçekleştirmiş ve programa katılan tüm öğrencilere akademik alandaki başarılarını arttırmak şartıyla hediye sözü vermişti. Vali Çelik, bu kapsamda pansiyonda kalan ve akademik başarı oranını yükselten 9-10-11 ve 12. sınıflardaki öğrencilerle tekrardan bir araya gelerek onları tebrik etti. Fen Lisesi konferans salonunda yapılan kısa bir sohbetin ardından öğrencilere hediye takdiminde bulunan Vali Ali Çelik, "Bizde, ilim önce gönülle, kalple yapılır. Geniş ve çok derin ilim geleneğinin, ilimle yoğrulmuş irfanın, hikmetin temsilcisi bir milletiz. Bizim kuşak teknolojinin nerden nereye geldiğini iyi bilen, yaşayan ve nereye gideceği noktasında, hayallerini zorlayan bir kuşaktır; ama siz kıymetli öğrenciler, bilgisayarla gözünüzü açtınız ve bilgisayarla devam ediyorsunuz. İnternetin sanal dünyasında kaybolup gerçek hayattan, okulunuzdan, öğretmeninizden, özellikle kitaplardan uzaklaşmayın. Aslolan kağıt, kitap, kalemdir. Aslolan, öğretmendir ve onların sizlere aktardığı irfandır, hikmettir. Teknoloji, bilgisayar, internet, ancak yardımcı eğitim aracıdır. İlim tedris eden geleneğe sahip bir millet olarak devletimizin, siz evlatlarımıza sağladığı teknik altyapıdan faydalanırken, teknolojiye bağımlı olmadan, bilimi, tabiat kanunlarını ve hakikatlerini, teknolojik araçlarla öğrenmeyi hedeflemelisiniz” dedi.
“Önceliklerimizin en başına eğitimi alıyoruz; zira eğitim olmadan hiçbir şey olmaz” diyen Vali Çelik, şöyle devam etti:
“Bu nedenle devletimizin imkanlarını siz öğrencilerimize seferber etmeye devam edeceğiz. Fakat siz kıymetli gençlerden de beklentilerimiz var. Elinde bilgisayarıyla, kalemiyle, kitabıyla dolaşan bir gençlik olmalı, arzumuz bu. Böyle bir bilinçle, böyle sağlam bir iradeyle kendinizi yetiştirmelisiniz. Biz istiyoruz ki ülkemizin yeni Akşemseddinleri, Yunus Emreleri, Mevlanaları; yeni Ahmedi Hanileri, Mimar Sinanları, Hakkari’mizin topraklarından yetişsin. Bunun için de ilimizdeki eğitim öğretim kalitesinin yükselmesi, ufkunuzun genişlemesi için tüm imkanlarımızla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Öğrenciler de mutluluklarını belirterek Vali Çelik’e hediyeleri için teşekkür ettiler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.