Whatsapp hakkındaki şikayetler 10 kat arttı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Whatsapp hakkındaki şikayetler 10 kat arttı!
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
04 Ağu 2023 / Cum 19:39
/ 329 Kez Okundu
| |

WhatsApp, son zamanlarda kullanıcılardan gelen şikayetler nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Şikayetvar verilerine göre, WhatsApp ile ilgili şikayet sayısı bir önceki yılın ilk yedi ayına göre 10 kat arttı.

Bu şikayetlerin çoğu, yabancı alan kodlarından gelen mesajlar ve aramalar hakkında. Kullanıcılar, bu mesajların ve aramaların spam olduğunu ve kişisel bilgilerini çalmak için yapıldığını söylüyorlar.

WhatsApp, bu şikayetler hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Ancak, şirket kısa süre önce kullanıcıların güvenliğini artırmak için bazı önlemler aldı. Bu önlemler arasında, kullanıcıların yabancı alan kodlarından gelen mesajları engelleyebilme ve sahte hesapları tespit edebilme özelliği yer alıyor.

WhatsApp'ın bu önlemleri, kullanıcıların şikayetlerini azaltmaya yardımcı olacak mı yoksa kullanıcılar başka platformlara mı yönelecek? Bunu zaman gösterecek. Ancak, WhatsApp'ın bu krizi atlatabilmesi için kullanıcılarına güven vermesi gerekiyor.

İşte WhatsApp ile ilgili şikayetlerin bazı örnekleri:

"Hindistan'dan bir numaradan mesaj aldım. Mesajda, benden banka hesabı bilgilerimi istediler."
"Endonezya'dan bir numaradan aradılar. Bana, benden para istediler."
"Bir yabancı numaradan çağrı aldım. Arayan kişi, bana bir iş teklifinde bulundu. Ancak, bu teklifin sahte olduğunu öğrendim."

Bu şikayetler, WhatsApp'ın bilgi güvenliği konusunda ciddi bir sorun yaşadığını gösteriyor. WhatsApp, bu sorunu çözmek için daha fazla önlem almalıdır. Aksi takdirde, kullanıcılar WhatsApp'ı kullanmayı bırakabilirler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.