Whatsapp'a bomba özellik geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Whatsapp'a bomba özellik geliyor
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
11 Eyl 2023 / Pzt 15:18
/ 492 Kez Okundu
| |

WhatsApp, mesajlaşma hizmetine öyle bir özellik getiriyor ki, artık uygulama rehberinizde kayıtlı olmayan kişilerle de mesajlaşabileceksiniz. 'Çapraz platform desteği' olarak da adlandırılan bu sistemin yakında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. İşte ayrıntıları...

Avrupa Birliği'nin yakın bir zamanda yürürlüğe soktuğu 'Dijital Piyasalar Yasası' (DMA) teknoloji şirketlerini büyük bir dönüşümün içine sokuyor. Twitter, Meta (WhatsApp, Instagram ve Facebook'un sahibi), Google gibi şirketler bunların başında geliyor. Dijital alandaki tekeli bitirmek isteyen AB, popüler mesajlaşma hizmeti WhatsApp'ı da platformlar arası mesajlaşma desteği sunmaya itiyor. 

Yasa kapsamında 'eşik bekçisi' olarak nitelenen büyük teknoloji şirketleri ve görevleri geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşıldı. WhatsApp da büyük bir kullanıcı kitlesi olması dolayısıyla 'eşik bekçisi' konumunda ve artık Avrupa Birliği'nin kuralları ile uyumlu hale gelmek için yapması gerekenleri bir bir ortaya çıkarmaya başladı. 

WhatsApp (WP), platformlar arası mesajlaşma desteği getirmeye hazırlanıyor. Böylece, kullanıcılar farklı uygulamalar kullanarak birbirleriyle iletişim kurabilecek. Yani bir kişiyle WP üzerinden iletişim kurmak için karşısınızdaki kişinin WP rehberinizde olması zorunluluğu ortadan kalkacak. 

WHATSAPP PLATFORMLAR ARASI DESTEK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Popüler mesajlaşma uygulamasının 2.23.19.8 kodlu Android beta sürümünde 'çapraz platform desteği' gözler önüne serildi. WhatsApp'a gelecek olan 'üçüncü taraf sohbetler' isimli yeni sekme sayesinde kullanıcılar, WP dışındaki uygulamalardan gelen mesajlara cevap verebilecek. Bir örnekle yeni özelliği açıklamak gerekirse, popüler mesajlaşma platformu Signal'i kullanan bir kişi, WhatsApp kullanıcısı olmasa da bir WP kullanıcısına mesaj gönderebilecek. 

WhatsApp'a ilişkin son gelişmeleri aktaran WABetaInfo'nun X'te yayınladığı ekran görüntüsü, platformlar arası destek özelliğinin nasıl görüneceğine ışık tutuyor;

Öte yandan, tek bir ekran görüntüsü bulunduğu için ve sadece yeni sekmenin gün yüzüne çıkması nedeniyle henüz özellik hakkında daha fazla bilgi mevcut değil.

AB, 6 AYLIK SÜRE TANIDI

WhatsApp'ın platformlar arası mesajlaşma desteğini ne zaman kullanıma sunacağı da belirsiz. Ayrıca çapraz platform desteğinin küresel çapta mı kullanıma sunulacağı, yoksa sadece AB üyesi ülkelerde mi geçerli olacağı da bilinmiyor.

AB, WhatsApp'a uygulamayı yeni düzenlemeyle uyumlu hale gelmesi için 6 aylık bir süre tanıdı. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.