WhatsApp’ta ‘çevrimiçiydin yazmadın’ tribine son veren özellik!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
WhatsApp’ta ‘çevrimiçiydin yazmadın’ tribine son veren özellik!
#Bilim ve Teknoloji | Haber Merkezi
02 Kas 2022 / Çar 17:09
/ 5.572 Kez Okundu
| |

WhatsApp merakla beklenen iki yeni gizlilik özelliğini tüm kullanıcılarına sundu. Bunlardan biri çevrimiçi bilgisini gizlemek, diğeri ise ekran görüntüsü almayı engelleme. Peki, WhatsApp çevrimiçi bilgisi nasıl kapatılır? WhatsApp’ta çevrimiçi gizleme nasıl yapılır? İşte yeni özelliklerin ayrıntıları…

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, 2 milyardan fazla kullanıcısıyla dünya çapında en çok kullanıcıya sahip anlık mesajlaşma uygulaması. Platform, bünyesine entegre ettiği yeni özellikler ile her geçen gün daha fazla kullanıcısını memnun etmeye çalışıyor. Son olarak, yıllardır kullanıcıların istediği bir özellik daha WhatsApp’a geldi. Bu özellik çevrimiçi bilgini gizleme.  

WHATSAPP ÇEVRİMİÇİ NASIL KAPATILIR?

Geçtiğimiz hafta küresel çapta yaşanan erişim sorunuyla gündeme gelen WhatsApp, bu defa ise iki yeni özelliği tüm kullanıcılarına sunarak gündemdeki yerini alıyor. 12 yıl önce 2010’da ilk defa halka sunulan WhatsApp, adeta uygulamada devrim yaparak çevrimiçini kapatma işlevini sundu. 

İster Android ister iOS (iPhone) kullanın hiç fark etmez, artık “iki saattir çevrimiçisin ama bana yazmıyorsun” diye size hesap soran kimse olmayacak. Çünkü WhatsApp’ın gizlilik ayarları üzerinden çevrimiçi bilginizi kapatabileceksiniz. 

WhatsApp’ta çevrimiçi bilgisini kapatmak için yapmanız gerekenler;

1- İlk olarak WhatsApp’a girin ve Ayarlar menüsüne tıklayın,

2- Ardından Gizlilik sekmesine tıklayın,

3- Buradaki Son Görülme ve Çevrimiçi kısmına basın,

4- Üst kısımda ‘Son görülme bilgimi kimler görebilir’ seçeneği var, eğer çevrimiçi bilginizi kapatmak istiyorsanız son görülme bilginizi de ‘hiç kimse’ yapmanız gerekiyor,

5- Ardından hemen aşağıdaki ‘çevrimiçi olduğumu kimler görebilir’ seçeneklerinden ‘son görülme bilgisiyle aynı’ seçeneğini tıklayın.

 

Evet, artık WhatsApp’ta çevrimiçi olduğunuzu kimse görmeyecek! 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.