Yöneticilere “Kamusal Yaşamda Protokol ve Davranış Kuralları” anlatıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yöneticilere “Kamusal Yaşamda Protokol ve Davranış Kuralları” anlatıldı
14 Ara 2023 / Per 09:47
/ 3 Kez Okundu
| |

Türkiye’de protokol yönetimi eğitiminin uzman ismi Nihat Aytürk tarafından Erzurum’da görev yapan kamu kurum yöneticileri ve çalışanlarına yönelik “Kamusal Yaşamda Protokol ve Davranış Kuralları” konulu seminer verildi.

Erzurum Valiliği tarafından organize edilen ve Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen seminer programının ilk günkü oturumuna Vali Mustafa Çiftçi, eşi Azime Çiftçi, kaymakamlar, kamu kurum yöneticileri ve çalışanları katıldı.
Vali Mustafa Çiftçi seminer programının açılışında bir konuşma yaptı: “Kamu görevi ifa ederken uymakla yükümlü olduğumuz bazı kurallar vardır. Bunlardan en önemlisi protokol kurallarıdır. Bu kuralları hem bilmemiz hem de kamusal yaşamda uygulamamız gerekmektedir. Aynı zamanda adabımuaşeret yani sosyal davranış kurallarını da hayatımıza tatbik etmemiz gerekmektedir. Bunlar da devlet memurunun vakar ve haysiyetini yücelten davranış kurallarıdır. Bu yönde düzenlediğimiz seminer programının oldukça faydalı olacağı kanaatindeyim. Muhterem hocamıza ve katılımcılara teşekkür ediyor, seminerin hayırlı olmasını niyaz ediyorum.”
Sunumunda; protokol kurallarına, temel ilkelerine ve bu kuralların uygulandığı alanlara değinen Nihat Aytürk, katılımcılara; ziyaretlerde, resmî tören ve toplantılarda uygulanacak protokol düzeni, resmi yazışmalarda uyulması gereken dil ve hiyerarşi kuralları ile beden dilinin doğru kullanımı gibi birçok başlıkta önemli bilgiler verdi.
Protokolün, ulusal ve kurumsal onur ve itibarı korumayı amaçladığını ifade eden Sayın Aytürk’ün seminer programının ikinci bölümü, bu gün Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda devam edecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.