1 kilometrelik hız düşüşü çarpışma oranını yüzde 2 düşürüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
1 kilometrelik hız düşüşü çarpışma oranını yüzde 2 düşürüyor
#Bursa |
26 Kas 2017 / Paz 10:07
/ 3.405 Kez Okundu
| |

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı verilerine göre, her yıl bin 500 kişi trafik kazalarında can veriyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı verilerine göre, her yıl bin 500 kişi trafik kazalarında can veriyor. Kazalardaki can kayıplarını azaltmayı hedefleyen Başkanlık, bir taraftan denetimleri artırırken diğer yandan sosyal paylaşım siteleri üzerinden anlık paylaşımlarla sürücülere kuralları hatırlatıyor.
Kış aylarının gelmesiyle yollarda buzlanma riski artırdığına dikkat çeken Trafik Hizmetleri Başkanlığı, Twitter üzerinden, "Kış lastiği 7 derece ve altındaki sıcaklıklarda daha fazla yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağlayarak kazaları önemli ölçüde azaltır ve hayat kurtarır. Yağmurlu havada motosiklet ile yola çıkarken, koruma kıyafetlerinizi giymeyi, yol tutuşunu ve görüş açınızı kontrol etmeyi unutmayın. Trafikte ortalama hızdaki her 1km/saat’lik azalmanın, çarpışma oranlarında yüzde 2’lik bir azalmayı sağladığını biliyor muydunuz?" paylaşımlarında bulunuyor.
Ortalama hızdaki yüzde 5’lik düşüşün, ölümcül kazaların yüzde 30 oranında azalttığı anlamına geldiğini duyuran Başkanlık, "Emniyet kemeriniz takılı olmadığında, kaza anında aracınızın sizi savurma ihtimalinin 30 kat daha fazla olduğunu biliyor muydunuz?" paylaşımını da sık sık yapıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.