180 milyonluk Bangladeş Türk firmaları bekliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
180 milyonluk Bangladeş Türk firmaları bekliyor
#Bursa |
21 Ara 2017 / Per 11:35
/ 118 Kez Okundu
| |

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, 180 milyona yaklaşan nüfusu ve hızla büyüyen ekonomisiyle dikkat çeken Bangladeş’in İstanbul Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam’ı ağırladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, 180 milyona yaklaşan nüfusu ve hızla büyüyen ekonomisiyle dikkat çeken Bangladeş’in İstanbul Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam’ı ağırladı.
İstanbul Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkonsolos İslam’ı BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu ağırladı. Çekmişoğlu, karşılıklı yatırımların artması ve ticaretin hızlanması gerektiğini vurguladı. İki ülkenin toplam ticaret hacminin 1 milyar dolar seviyelerinde bulunduğunu hatırlatan Çekmişoğlu, “Bursa iş dünyası olarak bu seviyeleri kesinlikle yeterli bulmuyoruz. Ekonomik iş birliğimizi çok daha iyi noktalara getirebiliriz. Her iki ülke de ekonomik ilişkileri güçlendirecek potansiyeli barındırıyor” dedi.
Şükrü Çekmişoğlu, Türkiye ve Bangladeş’in ortak dini ve kültürel değerlere sahip olduğunu söyledi. İş dünyası için bunun önemli bir etken olduğunu belirten Çekmişoğlu, ticari ilişkilerin geliştirilmesi noktasında BTSO olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Türkiye’den Bangladeş’e 2017 yılının ilk 11 aylık döneminde 270 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiği bilgisini veren Çekmişoğlu, “Bursalı firmalarımızın Bangladeş’e ihracatı ise 5 milyon dolar seviyesinde. Bununla birlikte şehrimizde Bangladeşli yatırımcıların sayısının da oldukça az olduğunu biliyoruz. Biz bu rakamları kısa süre içerisinde çok daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Bunu başaracak güce sahibiz” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın Bangladeş’e gerçekleştirdiği ziyaretin iki ülke ilişkileri açısından olumlu bir adım olduğunu kaydeden Çekmişoğlu, iki ülkeyi çok daha iyi bir ekonomik geleceğin beklediğine inandığını sözlerine ekledi.
Başkonsolos Mohammad Monirul İslam, Bangladeş ekonomisinin son yıllarda hızlı ve istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirtti. Bangladeş’in dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer aldığını kaydeden Başkonsolos İslam, son 10 yıllık süreçte ülkenin ortalama yüzde 6’lık bir ekonomik büyüme performansı sergilediğine dikkat çekti. Bangladeş’in önemli bir sanayileşme sürecinde olduğunu ifade eden İslam, “Ülkemizde yabancı yatırımların sayısı her geçen gün artıyor. 180 milyona yaklaşan nüfusumuz ve nüfusun çoğunun orta gelir seviyesine sahip olması yatırımcıları cezbeden önemli faktörler. Özellikle hazır giyim sektöründe dev firmalar yatırım için Bangladeş’i tercih ediyor. Sayıları az da olsa Türk yatırımcılar da Bangladeş’de faaliyet gösteriyor” dedi.
Başkonsolos Mohammad Monirul İslam, ayrıca Arakanlı Müslümanlar konusunda Türkiye ve Bangladeş’in ortak bir tavır sergilediğini hatırlatarak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na da Arakanlı Müslümanlara yapmış oldukları yardımlardan ötürü teşekkür etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.