Ak Parti 5 Mayıs Bursa temayül yoklaması yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ak Parti 5 Mayıs Bursa temayül yoklaması yapıldı
#Bursa |
05 May 2018 / Cmt 14:58
/ 487 Kez Okundu
| |

AK Parti Bursa İl Başkanlığı 27. Dönem Milletvekili aday adayları için temayül yoklaması yaptı. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için temayül yoklaması belli oldu.

AK Parti'de, milletvekili aday adaylığı başvuru süresi tamamlandı. Mevcut vekillerle birlikte 38'i bayan toplam149 kişi başvurdu. 24 Haziran'da yapılacak 27'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin aday adaylığı süreci sona erdi. Milletvekili aday adayları, başvurularını AK Parti Genel Merkezi'nin yanı sıra AK Parti Adana İl Başkanlığı'na bizzat kendileri yaptı. Bazı adaylar tek başlarına, bazıları aileleriyle, bazıları da sevenlerinden oluşan kalabalık grupla geldi.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen temayül yoklamasına seçimde aday adayı olan 15 kişi katıldı. Kilis milletvekilleri Reşit Polat ile Mustafa Hilmi Dülger, halen milletvekili oldukları için temayül yoklaması katılmadığı bildirildi. AK Partililer, sandığa giderek, tercih edecekleri milletvekillerini isimlerini işaretleyerek sandığa attılar.

Antakya Spor Salonu’nda yapılan temayül yoklamasına AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, İl Başkanı İbrahim Güler, AK Parti’li belediye başkanları ile milletvekili aday adayları ve çok sayıda delege katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, 24 Haziran seçimlerinin bu güne kadar yapmış oldukları tüm seçimlerden daha önemli bir seçim olduğunu söyledi. Güler, yapılan temayül yoklamasının tüm teşkilatların hür iradesinin tecellisi olacağını belirterek, "Şuanda yapmış olduğumuz bu temayül mahalle temsilcilerimizden, il, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları teşkilatlarının hür iradesinin tecellisi olacaktır. Sandık başındaki arkadaşlar bu irade size emanettir. Bu şeffaflığımızı korumaya devam edin. AK Parti olarak biz bir çok seçim yaşadık. Ve her seçim önemliydi. Her seçim kıymetliydi. Ve her seçimimiz bir başkaldırıydı, bir meydan okumaydı, dimdik duruş idi. Milletin yılmaz iradesinin ezildiği, milletin görmezden gelindiği tüm bu olumsuzluklara karşı bir meydan okumaydı seçimlerimiz. 24 Haziran seçimi ise bu güne kadar yapmış olduğumuz tüm seçimlerin toplamından daha önemli bir seçim” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta ise milletvekilleri adaylarına çıktıkları yolda başarılar diledi. Balta, konuşmasının devamında şunları söyledi; "24 Haziran’da bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çok değerli dava arkadaşlarımızla birlikte yürüdüğümüz bu yolda, gece gündüz demeden tüm illerde olduğu gibi Hatay’da da inşallah sandıkları patlatırcasına önce milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapmaya hazır mıyız? 24 Haziran’da milletvekili seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı düzgün bir şekilde milletvekili seçip göndermeye hazır mıyız? Milletvekilleri adaylarına çıktıkları yolda başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından AK Parti delegeleri tarafından oy kullanıarak temayül yoklaması gerçekleştirildi.

TEMAYÜL YOKLAMASI NEDİR NE ANLAMA GELİYOR?

“Kim kime destek veriyor?” bulmak için yapılan oylama şekli.

“TEMAYÜL YOKLAMASI” kimi siyasi partiye göre genelde siyasi partilerin kullandığı ve seçmenin adaylardan hangisine meyyal olduğunu anlamak için yapılan bir tür araştırma/anket.

TOPLAM BEŞ SORU SORULUYOR

Ankara'da hem de diğer illerde temayül yoklamalarında parti üyelerine sorulan soruların aynı olduğunu belirtti. Toplam 5 soru sorulduğunu belirten Alparslan, bu soruları "Büyükşehir belediye başkanını veya ilçe belediye başkanını belediyelik hizmetleri açısından nasıl buluyorsunuz? Halkla ilişkileri bakımından nasıl buluyorsunuz? Teşkilatla ilişkileri açısından nasıl buluyorsunuz? Temsil kabiliyeti açısından nasıl buluyorsunuz?"

"TEMAYÜLLER TEK KRİTER DEĞİL, ADAY ADAYI OLMAYANLARIN İSİMLERİ DE YAZILABİLİR"

Son olarak temayül yoklaması pusulalarında parti üyelerine önereceği isimler sorulduğunu ve bir isim yazmasının istendiğini kaydetti. Belediye başkanı başka partidense farklı bir temayül formu olduğunu ve buralarda 'Kimi aday olarak görmek istersiniz?' diye bir soru yöneltilerek iki aday isminin isteniyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

16 MYK üyesi başkanın koordinesinde gerçekleşecek temayül yoklamalarının sonuçları sır gibi saklanacak. Sonuçlar doğrudan Ankara'ya, yani AK Parti Genel Merkezi'ne ulaştırılacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.