Alinur Aktaş: "Bir çivi daha fazla çakmaktan başka hesabımız yok"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Alinur Aktaş:
#Bursa |
05 Kas 2017 / Paz 16:10
/ 1.614 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Keles Kocakovacık’ta katıldığı etkinlikte, çalışmaktan başka bir niyet içinde olmadıklarını belirterek, “Bir çivi daha fazla çakmaktan başka hesabımız yok” dedi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Keles Kocakovacık’ta katıldığı etkinlikte, çalışmaktan başka bir niyet içinde olmadıklarını belirterek, “Bir çivi daha fazla çakmaktan başka hesabımız yok” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Keles’in Kocakovacık Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel kasım ayı hayrına katıldı. Burada mahalle girişinde vatandaşlar tarafından karşılanan Aktaş, beraberindeki Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ile birlikte öncelikle inşaatı devam eden kültür evini gezdi. İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde inşaatına başladığı kültür evi incelemesinin ardından köy meydanına gelen Aktaş, bu tür hayır etkinliklerinin birlik ve beraberlik için büyük önem taşıdığını söyledi.
Kocakovacık hayrının da birlik ve beraberliğin artmasına sebep olmasını dileyen Aktaş, “Her zaman söylüyorum. Bu gibi ananeleri, gelenekleri bırakmamak lazım. Bakın etraf ateş çemberi gibi. Suriye’deki problemler, Irak’taki, İran’daki, çıkın yukarı Kafkaslardaki Azerbaycan’daki, Gürcistan’daki problemler, velhasıl gelin Balkanlara Bulgaristan, Yunanistan, her taraf kaynıyor. Hamdolsun 80 milyonluk Türkiye dimdik ayakta. Bütün mazlumların, bütün gariplerin ümidi olmuş tabiri yerindeyse. Bu tür birlikteliklerin ana amacı bu. Her şeyi sorgulayalım, her şeyi tartışalım ama birliğimizi ve beraberliğimizi asla sorgulamayalım. Siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi memleketten olursak olalım birbirimize sahip çıkalım. Ne olursunuz birliğimize, beraberliğimize halel getirecek hareketlerden kaçınalım” diye konuştu.
Büyükşehir’de göreve başlayışının üçüncü gününde Keles Kocakovacık’a gelmesinin birkaç nedeni olduğunu, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ile de ailece görüştüklerini hatırlatan Aktaş, “Mehmet başkanımla konuştuğumuzda; ‘Biz köy konakları, kültür evleri yapıyoruz. Sana da bir ceza kesmek istiyorum’ dedi. Bizde emriniz başımızın üstüne deyip, burada kültür evinin inşaatını başlatmıştık. Şimdi hem onu inceleyelim hem de şu aşurenin tadına bakalım diye aşağımızın tozuyla buraya geldik” dedi.
Türkiye’de yeni bir süreç yaşandığını, aralarında Bursa’nın da bulunduğu 6 ilde belediye başkanlarının istifasıyla, yasa gereği meclislerin kendi içinden yeni başkanları seçtiğini hatırlatan Aktaş, “Aday belirlemeyle alakalı süreçte bizzat Külliye’de bulundum. Osmangazi ve Yıldırım Belediye başkanlarımızla birlikte. Bütün belediye başkanlarımız bu görevi layıktır. Ancak biri seçilecekti izi uygun gördüler. Bizim çalışmaktan başka niyetimiz yok. Gündü 3 saat, 4 saat uyku uyuruz, kalanında hep koştururuz. Ekibimizi de bu yönde motive ederiz. Eğer yanlış, yamuk bir şey varsa da mü dahale ederiz. Bizim bir çivi daha fazla çakmanın hesabından başka bir hesabımız olamaz. İlçe belediyesi imkanlarıyla yapılacaklar var, Büyükşehir imkanlarıyla yapılacaklar var. Lakin sıkıntılar yok değil var. Eldeki kaynakları maksimim verimlilikle kullanıp, yeni kaynaklar oluşturup kalan süre zarfından Keles, İnegöl, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve diğer ilçelerimizi daha iyi pozisyona nasıl getiririz hesabı içinde olacağız” şeklinde konuştu.
Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de ilk ziyaretini Keles Kocakovacık’a yapması nedeniyle Aktaş’a teşekkür etti. Başkanlıkların gelip geçici olduğunu hatırlatan Teke, “Yaptığımız eserlerle anılmak istiyoruz. Tek derdimiz memleketimizin kalkınması. Özellikle Büyükşehir yasasından sonra ayırmadan, kayırmadan bize destek versin vermesin her yere el uzatıyoruz. Son üç yılda yapılanlar, 30-40 yılda yapılanları aştı” dedi.
Kocakovacık Dernek Başkanı Mustafa Ferik de köy hayrına katılımları nedeniyle her iki başkana da teşekkür ederken, günün anısına Başkan Aktaş’a Keles bebeği hediye etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.