Arıcıoğlu: “Gölyazı halkı sağlık imkanından mahrum yaşıyor”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Arıcıoğlu: “Gölyazı halkı sağlık imkanından mahrum yaşıyor”
#Bursa |
09 Mar 2018 / Cum 16:24
/ 216 Kez Okundu
| |

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan ve önemli bir turizm noktası olan Gölyazı’da vatandaşlar, sağlık kurumlarına ulaşmak için 45 kilometre uzaklıktaki şehir merkezine kendi araçlarıyla gitmek zorunda kalıyor

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan ve önemli bir turizm noktası olan Gölyazı’da vatandaşlar, sağlık kurumlarına ulaşmak için 45 kilometre uzaklıktaki şehir merkezine kendi araçlarıyla gitmek zorunda kalıyor.
MHP Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bilge Arıcıoğlu başkanlığındaki heyet ve MHP Nilüfer İlçe Başkanı Ali Hayri Ozan, Gölyazı’daki vatandaşla bir araya gelerek eksikleri tespit etti. MHP’liler, Nilüfer’e bağlı Gölyazı’nın sağlık hizmetinden faydalanması için gerekli adımların atılacağını, bu meselenin bir an evvel çözümü için gerekli hassasiyetin gösterileceğini ifade etti.
Gölyazı’yı ziyarette konuşma yapan İl Başkan Yardımcısı Bilge Arıcıoğlu, “Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatı olarak, Gölyazı sakinlerinin sağlık hizmetinden faydalanamaması üzerine detaylı bir araştırma yapınca, durumun vehametini de ortaya çıkarmış olduk. 2200 nüfusa sahip Gölyazı’da, vatandaşlar acil bir sağlık problemi yaşarlarsa kendilerine hangi sağlık kurumunun hizmet verebileceğini bilmediği gibi, doktor yüzü de görmemektedir. Yaptığımız görüşmeler sonucunda bazı hemşerilerimizin daha ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kaldıklarını ve ambulans yerine birbirlerinin aracı ile hastalarını şehir merkezine ulaştırabildiklerini öğrendik. Yaşlı nüfusun oldukça fazla olduğu Gölyazı’da, vatandaşlarımız bu zulmü çekmek zorunda değildir. Doğa ve tarihin birleştiği eşsiz güzelliğin adresi, medeniyetlerin izleriyle günümüze kadar ulaşan Gölyazı, bu unvanlara gölge düşürecek bir meseleyle cebelleşiyor. Merkezden 45 kilometre uzaklıkta olan Gölyazı, ’marka kent’ Bursa’ya çizilen vizyondan payına düşeni almalı, temel insan hakkı olan sağlık hizmeti hakkına bir an önce kavuşturulmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak İl Sağlık Müdürlüğüne vereceğimiz dilekçe ile konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasına katkı sunacağımızı belirtir, Gölyazılı hemşerilerimizin yanlarında olduğumuzu belirtiriz” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.