Ayyıldız Mehter Takımı yeni mehterleri eğitiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ayyıldız Mehter Takımı yeni mehterleri eğitiyor
#Bursa |
25 Oca 2018 / Per 14:26
/ 88 Kez Okundu
| |

Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehter Takımı, Bursa’nın önemli ekiplerinden biri olarak gösterilerini sunmanın yanında yeni mehterler için eğitimler veriyor

Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehter Takımı, Bursa’nın önemli ekiplerinden biri olarak gösterilerini sunmanın yanında yeni mehterler için eğitimler veriyor.
Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehter Takımı, 50 kişilik ekibiyle, 2017 yılı süresince, 65 gösteride 42 eser icra ederken, verilen eğitimlerle de altyapısını güçlendiriyor. Ayyıldız Mehter Takımının gerçekleştirdiği tüm gösterilerde büyük beğeni topladığını ifade eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Şehit Başkanımız Cüneyt Yıldız’ın kurduğu ve bize emanet ettiği Ayyıldız Mehter Takımımızın başarısı bizleri gururlandırmakta. Bizi biz yapan tarihi, kültürel değerlerimizden olan mehter takımımız, kahramanlık ve fedakârlıklarla dolu muhteşem mazimizin dile gelişidir. Dünyanın ilk ve en eski ordu bandosu olan mehter takımı, bizim kültürel birikimimizin önemli simgelerinden. İçimizi titreten, kalpleri şevke getiren, heybetiyle düşmana korku salan ve savaşa bayram havasında gidilmesini sağlayan mehter takımlarımızın gösterileri hala hepimizde aynı coşkuyu oluşturmakta" dedi.
2015 yılı başında oluşturulan Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehter Takımı, mehter kültürünü geleceğe taşıyacak kişileri yetiştirmeyi de görev bilerek, verilen eğitimlerle yeni mehterler yetiştiriyor. Eğitimlerden faydalanmak isteyenlerin Kültür İşleri Müdürlüğü’ne başvurması gerektiği bildirildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.