Bakan Koca Bursalıları tam 8 kez uyardı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakan Koca Bursalıları tam 8 kez uyardı
#Bursa | Haber Merkezi
11 Tem, 2020 / Cmt 15:46
/ 8.691 Kez Okundu
| |

Koronavirüs salgınında normale dönüş süreciyle birlikte vaka sayılarının giderek arttığı Bursa’ya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ardı ardına uyarı geliyor. Bakan Koca, 12 Mayıs’tan 11 Temmuz’a kadar Bursa’ya yönelik 8 kez uyarıda bulundu. Koca, haziran ayı ortalarında da Bursa Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkçı’yı bizzat telefonla arayarak bilgi aldı.

Bakan Koca'nın Bursa'ya ilk uyarısı 12 Mayıs'ta çarpıcı bir fotoğraf karesiyle geldi.

Koca, Tuz Pazarı'ndan çekilen bir fotoğrafın üzerine "Yakın mesafede maske yetmez" yazarak sosyal medya hesabından paylaştı.

Sağlık Bakanı'nın ikinci uyarısı 17 Haziran tarihliydi. O gün toplanan Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Koca, "Son bir ayda ortalama günlük vaka sayısı 64, son bir haftada ortalama günlük vaka sayısı 84, son üç günde ortalama günlük vaka sayısı 93, son gün 100'e kadar çıkmış oldu. Yani Bursa'da giderek bir artış olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Aynı gün Bilim Kurulu, İstanbul ve Ankara ile birlikte Bursa için de maske kullanımının zorunlu hale getirilmesini önerdi ve öneri kabul edildi.

Bursa'yı 21 Haziran'da da uyaran Bakan Koca, Bursa'da vaka sayısının arttığını belirterek, yoğun bakım hasta sayısı düşük olduğunu bildirdi.

Bakan Koca, Haziran ortalarında Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkcı'yı bizzat telefonla arayarak Bursa'daki vaka artışının nedenlerini sorguladı. Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz'ın köşesinde aktardığı bilgiye göre, Bursa Sağlık Müdürüne, "İlk kez Bursa'yı arama ihtiyacı hissettim" diyen Koca, Bursa'da vaka sayılarındaki artışla ilgili doğrudan bilgi aldı.

Bakan Koca, 1 Temmuz'daki basın toplantısında da "Son iki hafta günlük vaka sayılarında dikkat çeken düzeyde artış olmuştur. Bu iller Ankara, Bursa, Gaziantep, Konya ve Diyarbakır'dır." dedi.

Aynı uyarı 2 Temmuz'da da devam etti. Koca, Twitter mesajında, "Burdur ve Gümüşhane'de 2 gündür yeni vaka yok. En çok vaka olan 5 il: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Bursa. Toplum sağlığı için risk yansıtan görüntüler artıyor: Bugün, medyada, yolcular arasında sosyal mesafenin sıfırlandığı taşıt haberleri yer aldı." açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı, 3 Temmuz'daki açıklamasında da ''Son 3 günde, ortalama vaka sayısının en çok arttığı iller: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mardin, Konya, Bursa, Diyarbakır. Yoğun bakım hasta sayımız, yeni vakaları takiben, artış eğiliminde. TEDBİR VARKEN, "Bugün vefat eden sayısı" kanıksanacak tablo değil.'' ifadelerini kullandı.

Koca'nın 11 Temmuz tarihli Twitter mesajlı uyarısı da yine Bursa'dandı.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde vatandaşların tedbirlere uymadığı anlara ait fotoğrafı paylaşan Koca'nın paylaşımında, "Salgına karşı kaç kişiyiz?" sorusu yer aldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.