Başkan Aktaş’tan kadın girişimcilere destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Aktaş’tan kadın girişimcilere destek
#Bursa |
16 Şub 2018 / Cum 23:28
/ 354 Kez Okundu
| |

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu (İTSO-KGK) üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu (İTSO-KGK) üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarete konuşan İTSO-KGK Başkanı Müfide Karaduman, ülke nüfusun yarısını oluşturan kadınların, ekonomik yaşamın içinde olması gerektiğini belirtti. Karaduman, “Türkiye’nin zenginleşmesi için kadınlara fırsat tanınması ve kadınların ekonomiye aktif olarak katılması gerekiyor. Kadının sadece evde kalması gerektiği düşüncesi değişmelidir. Biz bu anlayışı değiştirmek için var gücümüz ile çalışıyoruz” dedi.

“Kadın insandır, erkek insanoğlu”
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yapılan ziyaretten dolayı memnun olduğunu söyledi. Aktaş, kadınların sesi ne kadar yükseğe taşınırsa, ülke ve toplum olarak o sorunların o kadar rahat çözüleceğine belirterek, “Rahmetli Neşet Ertaş’ın ifadesiyle kadın insandır, erkek insanoğlu. Esasen bizim inancımızda, nimetlerin de mükellefiyetlerin de hepsi erkekler ve kadınlar içindir. Ayrım yoktur. Sadece fıtratta olan farklılıklar sebebiyle içinde değişiklikler söz konusudur” diye konmuştu.
Başkan Aktaş, bazı kesimlerin kadını toplum hayatının dışına itme ve ötekileştirme yönündeki çabalarının din ve akıl ile izah edilemeyeceğine de vurgu yaparak, kadınların yaşamın her alanında bulunması gerektiğini söyledi. Aktaş, Kur’an-ı Kerim’de ‘İyi ve temiz erkekler, iyi ve temiz kadınlar’ ve ‘kötü erkekler, kötü kadınlar’ ifadeleri geçtiğini belirterek, “Dinimizde mükâfatın ölçüsü, cinsiyet olarak değil, salih amel olarak ifade ediliyor. Her şey bu kadar açık bir şekilde ortadayken, ısrarla din adına cinsiyet üzerinden insanları ayrıma tabi tutmak ancak cehaletle izah edilebilir” ifadelerini kullandı.
Alinur Aktaş, İTSO-KGK’nın kadınların iş yaşamında daha etkin olması için yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını ve bu çalışmalara elinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.