Bu hastanenin adı artık Şevket Yılmaz değil!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bu hastanenin adı artık Şevket Yılmaz değil!
#Bursa |
16 Eyl 2015 / Çar 19:48
/ 4.787 Kez Okundu
| |

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Bursa Şevket Yılmaz Araştırma Uygulama Hastanesi’nin adını değiştirdi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı’nın 28 Ağustos 2015 tarihli onayı ile Bursa’nın Yıldırım İlçesi’nde bulunan “Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi”nin adı, “Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi” olarak değiştirilerek, A1 Grubu rolünde hizmete devam etmesine karar verildi.
 
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Murat Tutanç, hastane içinde bir genelge yayınlayarak, bundan sonraki yazışmalarda yeni ismin kullanılmasını istedi.
 
ŞEVKET YILMAZ KİMDİR?
 
Ortaöğrenimini yarıda bırakarak Zonguldak’ta maden işçisi olarak çalışmaya başlayan Şevket Yılmaz, 1945’te Bursa Merinos fabrikasına işçi olarak girdi. 1946’da bağımsız Bursa Mensucat Sanayi İşçileri Sendikası’na üye oldu, uzun süre sendikada çeşitli görevler üstlendi. 1964’te genel başkanlığa getirildi. Aynı yıl bu sendikanın, Türk-İş’e bağlı Tekstil İşçileri Federasyonu (TEKSİF) ile birleşmesi üzerine TEKSİF Genel Başkanı oldu. 1966’da Türk-İş Genel Başkanvekilliğine getirildi. 1969’da Adalet Partisi’nden Adana milletvekili seçildi. Çalışma Komisyonu başkanlığı görevini üstlendi. Milletvekilliği 1973’e kadar sürdü. Daha sonra sendikacılığa dönerek, 1974-1982 yılları arasında TEKSİF Genel başkanlığı yaptı. 1982’de Türk-İş Genel Başkanı seçildi. 17 Ağustos 1999 depreminde Yalova’da hayatını kaybetti.(Bursa.com)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.