Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden örnek proje: Kitap Eczanesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden örnek proje: Kitap Eczanesi
#Bursa | Haber Merkezi
24 Şub 2021 / Çar 13:01
/ 397 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk Kitap Eczanesi’ni Şehir Hastanesi’nde açtı. Çocuk doktorları tarafından verilen, “Günde en az 10 sayfa olmak üzere, tok karnına, tercihen bir bardak ılık süt eşliğinde okunması tavsiye olunur” yazılı reçetelerle Kitap Eczanesi’ne gelen çocuklar yaş gruplarına göre istedikleri masal kitabını ücretsiz alıyor.

Çocuklar için yaptığı çalışmalarla oldukça ses getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni projesini hayata geçirdi. Türkiye’nin ilk Kitap Eczanesi, Bursa’da açıldı.

İLAÇ YERİNE MASAL KİTABI

İçerisinde ilaç yerine masal kitaplarının yer aldığı bu renkli eczanede, “Kitap Reçetesi” ile birlikte gelen çocuklara ücretsiz kitap hediye ediliyor.

Bu proje kapsamında doktorlar, muayene ettikleri çocuklara içerisinde Kitap Reçetesi bulunan bir zarf veriyorlar. Çocuklar bu reçete ile hediye kitaplarını alabiliyor.

Bursalı çocukların hizmetine sunulan bu sıra dışı eczanenin açılışı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından, 7 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Aktaş, reçete ile kitap almaya gelen çocuklara kitaplarını teslim ederken onlarla oldukça yakından ilgilendi, sohbet etti.

Kitap Eczanesi’nden verilen zarfların içinde çocukların yüzünü gülümsetecek bir başka sürpriz daha var. Zarfların içerisinden bir etkinlik kartı çıkıyor. Bu kart sayesinde çocuklar ve aileleri sene boyunca Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler arasından istedikleri beş etkinliğe ücretsiz olarak katılabilecekler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.