Bursa iş dünyası yardım elini Arakan’a da uzattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa iş dünyası yardım elini Arakan’a da uzattı
#Bursa |
12 Eyl 2017 / Sal 11:10
/ 360 Kez Okundu
| |

Bursa iş dünyası, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Arakanlı mazlumlar için yardım kampanyası başlattı

Bursa dünyası, Bursa Ticaret ve Sanayi O dası (BTSO) öncülüğünde Arakanlı mazlumlar için yardım kampanyası başlattı. BTSO’nun 500 bin TL vererek başlattığı kampanya kapsamın da en az 1 milyon TL’lik bir bağış toplanması hedefleniyor.
Dünyanın gözü önünde gerçekleşen katliam da hayatta kalma mücadelesi veren Arakan’ daki mazlumlar için Bursada da seferberlik başlatıldı. İlk bağışı BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk ile Yönetim Kurulu Üyelerinin gerçekleştirdiği kampanyaya, O da tarafın dan 500 bin TL’lik katkı sağlanması kararı alındı.
Başlatılan kampanya hakkın da bilgi veren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Gönül coğrafyamızın sınırları içerisinde yer alan Arakanlı kardeşlerimiz, ne yazık ki bir soykırımla karşı karşıya. Bizler de Bursa dünyası olarak büyük zorluklara karşı yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize umut olmak istedik. Dünya da en çok insani yardım gönderen bir ülkenin evlatları olarak nerede bir mazlum varsa, onların yanın da olmak bizim boynumuzun borcudur" dedi.

1 milyon liralık hedef
Türk halkının insani yardımlar konusun da kültüründen kaynaklanan güçlü bir geleneğe sahip olduğunu söyleyen Başkan Burkay, dünyasının desteğiyle daha önce sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek’e ardın dan da Suriye’deki iç savaşta hayatta kalma mücadelesi veren Halep halkı ve Bayır Bucak Türkmenleri için de seferber olduklarını hatırlattı.
Yardım kampanyasını yönetim kurulu tarafın dan sağlanan desteğin ardın dan O da olarak da 500 bin TL’lik bir bağışla başlattıklarını kaydeden BTSO Başkanı Burkay, “ Bursa dünyası yardım elini bir kez daha kent ve ülke sınırlarının ötesine ulaştırıyor. O damızın 500 bin TL’lik destek verdiği kampanyaya yönetim kurulumuz, meclis ve komite üyelerimizin de katkılarıyla Bursa dünyasının en az 1 milyon TL destek vermesini hedefledik. Toplanan yardımları Kızılay aracılığıyla Arakanlı kardeşlerimize ulaştıracağız” diye konuştu.

Arakan’a sessiz kalamayız”
Bursa dünyası olarak tüm mazlumların yanın da oldukları gibi Arakan’ın da yanın da olacaklarını belirten İbrahim Burkay, “Tüm dünyanın gözü önünde bir dramın yaşandığı Arakan’ daki şiddet olayların dan ve insani krizden büyük end e duyuyoruz. Müslümanların çoğunlukta olduğu Arakan eyaletinde yaşanan şiddet olaylarının biran önce son bulmasını bekliyoruz. Bursa dünyası olarak bizler de Arakan’ da yaşanan bu drama sessiz kalamayız. BM başta olmak üzere tüm dünya ülkelerini bu zulme dur demeye davet ediyorum. Diğer taraftan Bursa dünyası başta olmak üzere tüm hemşehrilerimizin Kızılay aracılığıyla oluşturduğumuz hesaba katılım sağlayarak Arakan’ daki kardeşlerimize de yardım elini uzatacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

BTSO öncülüğünde başlatılan kampanya destek için hesap bilgileri ise şu şekilde:
Hesap adı: Türkiye Kızılay Derneği - Bursa Ticaret ve Sanayi O dası Arakan Bağışı
Şube: 2532 / Bakanlıklar/Ankara Kamu Şube
Hesap no: 2532-39009026-2719
IBAN No: TR 2400 0100 2532 3900 9026 2719


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.