Bursa Şehidini Uğurladı
#Bursa |
09 Eyl 2015 / Çar 15:31
/ 1.024 Kez Okundu
| |

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Kurmay Yarbay İlker Çelikcan için Bursa Mihraplı Cami’nde cenaze namazı kılındı.

Bursalı Şehidin doktor eşi Gaye Çelikcan, yarbayın albayrağa sarılı tabutuna sarılırken, fotoğrafını ise vermeye kıyamadı.

 

Onbinlerce kişi, hep bir ağızdan, "Şehid'im hakkını helal et bize. Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

 

Ankara'dan Yenişehir Havalimanı'na uçakla, daha sonra da helikopterle Bursa'ya getirilen şehit yarbay için öğle namazını müteakip Mihraplı Camii'nde askeri tören düzenlendi. Şehit eşi doktor Gaye Çelikcan, cenaze ambulansa bindirildiğinde duygulandı. Tabuta sarılan ve metanetini korumaya çalışan Gaye Çelikcan'ın bir ara eşinin fotoğrafını vermek istememesi dikkat çekti.

 

Cenaze Mihraplı Camii'ne getirildiğinde tekbir sesleri daha da arttı. Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, şehit yarbay için helallik istediğinde, binlerce kişi, hep birağızdan, "Helal olsun" dedi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa milletvekilleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehidin babası Niyazi Çelikcan ile birlikte saf tuttu.

 

Protokol mensupları, şehidin ailesine taziyede bulundu. Polisin geniş emniyet tedbiri aldığı törende, "Şehidim, hakkını helal et bize", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Meclis'te PKK istemiyoruz" sloganları atıldı.

 

Bazı vatandaşların cenaze top arabasına konulduğunda göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

 

Ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar top arabasının ardından yürüdü. Cenazeye katılmak isteyen vatandaşlar izdihama sebep oldu. Şehidin cenazesi daha sonra dua ve helallik için Çalı'daki babaevine götürüldü. Cenaze Hamitler'deki şehitlikte toprağa verilecek.

 

Şehit Yarbay İlker Çelikcan için Mihraplı Cami'nde kılınan namaza 50 binden fazla vatandaş katıldı. Cenazeye katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün bulunduğu bölüm ile vatandaşlar arasına bariyerler konuldu. Ayrıca polis geniş güvenlik önlemleri alarak vatandaşların bakanlarla temasını engelledi. Minarede ve caminin üst kısımlarında tedbir alan polis ayrıca caminin bütün pençelerinden alanı kameraya aldı.

MHP'LİLER ALANA ALINMAK İSTEMEDİ

Cenaze namazı ile cami önüne gelen MHP İl Başkanı Yüksel Yılmaz ile bir grup partili alana alınmak istenmeyince tartışma yaşandı. Yine namaz öncesinde bir kişide silah bulunduğu ihbarı üzerine polis grubu dağıtmak isteyince arbede oldu.

AİLENİN TABUTA SARILMASINA İZİN VERİLMEDİ

Namaz öncesinde tabuta sarılmak isteyen şehit yakınlarına asker ve polis tarafından izin verilmeyince kısa süreli tartışma çıktı. Şehit yakınları duruma tepki gösterdi. Şehit Yarbay Çelikcan'ın cenaze namazını Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay kıldırdı. Namaza Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, il protokolü, şehidin yakınları ve 50 bin civarında vatandaş katıldı.

BAKANLAR APAR TOPAR AYRILDI

Namazın kılınıp helallik alınmasının ardından şehidin naaşı top arabasına götürülürken bakanlar Müezzinoğlu ve Gönül barikatlarla çevrili koridordan polisin geniş güvenlik önlemleri altında araçlarına giderek bölgeden yerinden uzaklaştı. Bu esnada cami bahçesinde bulunan vatandaşlar iki bakanı protesto etti.

Şehidin naaşı bir süre top arabasında taşındıktan sonra ambülansa konuldu. Cenaze evine götürülüp helallik alınacak. Ardından da Hamitler Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.(Bursadabugun.com)





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.