Bursa’da EA Cam Ürünleri Konkordato İlan Etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa’da EA Cam Ürünleri Konkordato İlan Etti
#Bursa | Haber Merkezi
12 Haz 2024 / Çar 13:38
1 dk okuma / 10.779 Kez Okundu
| | |

Bursa’da aylık 20 bin metrekarelik cam ve ayna ürünleri üreten EA Cam Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, borçları nedeniyle konkordato ilan etti.

 

Bursa'da gündemden düşmeyen konkordato haberlerine bir yenisi daha eklendi. 2010 yılından bu yana Denge Cam ve Ayna markasıyla faaliyet gösteren şirket, mali sıkıntıları nedeniyle Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu.

3 AYLIK GEÇİCİ KONKORDATO MÜHLETİ

Mahkeme, şirketin mali durumunu inceleyerek firmaya 3 aylık geçici konkordato mühleti tanıdı. Bu süreçte, Finans Uzmanı Efsal Uzun ve Hukukçu Neslihan Yılmaz konkordato komiseri olarak atandı. Bu görevliler, şirketin mali durumunu ve işleyişini denetleyecekler.

TAŞINIR VE TAŞINMAZ MALLARIN DEVRİNE YASAK

Davacı-borçlular adına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devri, ikinci bir karara kadar yasaklandı. Ayrıca, borçlunun mahkemenin izni dışında rehin tesis edemeyeceği, kefil olamayacağı ve taşınmaz ile işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devredemeyeceği bildirildi. Şirket, aynı zamanda ivazsız tasarruflarda bulunamayacak.

ALACAKLILARA KRİTİK ÇAĞRI

Firma hakkında 10 Haziran 2024 tarihinden itibaren yeni icra ve iflas takibi yapılamayacağı açıklandı. Davacılardan alacaklı olduğunu iddia edenlerin, 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile karara itiraz edebilecekleri ve konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri belirtildi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.