Bursa’da eğitime deprem tatili

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa’da eğitime deprem tatili
#Bursa | Haber Merkezi
28 Şub 2024 / Çar 12:38
/ 1.305 Kez Okundu
| |

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 4,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası bazı okullarda eğitim-öğretime ara verildi.

Celal Bayar Anadolu Lisesi'nde Duvarlarda Çatlaklar Oluştu:
Deprem sonrası Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi'nde duvarlarda çatlaklar oluşması paniğe yol açtı. Teknik ekiplerin incelemesi ardından eğitim-öğretime 2 gün ara verildi. 2 gün sonra eğitimin devam edip etmeyeceği ise ekiplerin raporuna göre belirlenecek.

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Sedat Akkuş Okulların Güvenliğini Sorguladı:
Deprem sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Akkuş, 99 yılı öncesi yapılan ve deprem yönetmeliğine uygun olmayan okulların durumunu sordu. Akkuş, Zübeyde Hanım Anaokulu, Şehit Esat Akbaba Ortaokulu ve Şehit Ethem Yaşar İlkokulu'nun sağlamlığı hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama talep etti.

AK Partili Yılmaz: Eski Okullar Yenileriyle Değiştirilecek:
AK Parti Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eski yapıdaki okulların yenileriyle dönüştürüldüğünü ve önümüzdeki dönemde de sağlam ve deprem yönetmeliğine uygun okullar inşa edileceğini söyledi.

Celal Bayar Anadolu Lisesi Taşınabilir:
Gemlik Life'ın iddiasına göre, Celal Bayar Anadolu Lisesi'nin geçici olarak başka bir okula taşınması kararı alındı. Hangi okula taşınacağı ise iki gün içinde belli olacak.

Şehit Ethem Yaşar İlkokulu'nda İncelemeler Devam Ediyor:
Şehit Ethem Yaşar İlkokulu'nda da incelemeler devam ediyor. Veliler resmi bir açıklama beklerken, incelemelerin tamamlanması sonrası okulun durumuna ilişkin karar verilecek.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.