Bursa’da FETÖ Borsasına operasyon

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa’da FETÖ Borsasına operasyon
#Bursa |
20 Tem, 2018 / Cum 18:37
/ 6.071 Kez Okundu
| |

FETÖ Borsası’na ilk operasyon Bursa’dan geldi. İşadamı E. E. Ç. ile Avukat O. Ö. T. birlikte 9 kişi gözaltına alındı.

Olay'dan Bülent Civanoğlu'nun haberine göre, gözaltına alınan şüphelilerin, 15 Temmuz sonrası FETÖ'ye yapılan operasyonda tutuklanan iş adamlarının Bursa ve çevre illerdeki adliyelerde bulunan dosyalarını takip ederek para karşılığı tahliye etmek için çalıştıkları öğrenildi.

Soruşturma kapsamında FETÖ sanığı 40 kadar iş adamının ifadesine başvurulduğu kaydedildi.

FETÖ BORSASI NEDİR?

Eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, geçtiğimiz mart ayında katıldığı bir TV programında "FETÖ borsası kuruldu, itirafçı adı altında iş adamları serbest bırakılıyor" açıklaması yapmıştı. Tayyar'ın açıklamalarının ardından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, soruşturma kapsamında Tayyar, tanık sıfatıyla ifade vermişti. Tayyar, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na da suç duyurusunda bulunmuştu.

'ERDOĞAN İZLEDİ ÇILDIRDI'

"Ben milletvekili olarak Cumhurbaşkanı'na söylediğim şeyleri iletemiyorum. Çok özel bir kayıt götürdüm Cumhurbaşkanı'na. İzledi, çıldırdı. Böyle bir şey nasıl olur diye. Oysa benim o kaydı bir yıl içerisinde göndermediğim danışmanı yoktu! İzletmemişler Cumhurbaşkanımıza. Onlar hâlâ ordalar. Bir yerde problem var. Sıkıntı büyük." diyen Tayyar, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşmüş, Erdoğan "Üzerine gidin" talimatı vermişti.

ELİTAŞ KARŞI ÇIKMIŞTI

Ancak Tayyar'ın iddialarına o dönem AK PARTİ Grup Başkan Vekili olan Mustafa Elitaş'tan tepki gelmişti. Elitaş, "Bugünlerde, sırf bu işleri sulandırabilmek adına, FETÖ ile mücadeleyi biraz gevşetebilmek adına böyle iddiaların ortaya atıldığını söyleyebiliriz. Bu, kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturabilmek için yapılmış bir operasyondur." demişti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.