Bursa’da korkutan görüntü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa’da korkutan görüntü
#Bursa |
19 Oca 2018 / Cum 17:38
/ 468 Kez Okundu
| |

Bugün Bursa Gündoğdu’dan çekilen fotoğraf Bursa’daki hava kirliliğinin ne boyutlara geldiğini gösterdi.

Şehrin üzerini kaplayan tabaka Bursalıların zehirlenmesine neden oluyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Hava Kalitesi İndeksi'ne göre, Bursa'da bugün hava kalitesi sağlığınızı olumsuz etkileyebilecek seviyede.

Kış ayıyla birlikte artan kömür tüketiminin de etkisiyle kentte nefes almak iyice güçleşti. Yapılan ölçümler de Bursalıların zehir soluduğunu net olarak ortaya koyarken, solunan havanın içerdiği risk de bir kez daha gözler önüne serildi.

Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez, "Bursa, lodos sonrası çok ciddi anlamda bir hava kirliliği yaşıyor. Bu kirlilik insanların sağlığını tehdit eder boyutta. Devletin verilerini gözlemlediğimizde Bursa'da hava kirliliğinin normalin çok üzerinde olduğunu görüyoruz. Özellikle PM10 dediğimiz değer dün gece itibariyle 843 gibi bir değere ulaştı. Bu değerin normalde 70 olması gerekiyor. Avrupa'da bu sınır 50 olarak görülüyor. Bu PM10 nedir? Bu, sanayi kirleticileri, kömür ve fosil yakıtlar anlamında, havaya saçılan 10 mikron büyüklüğündeki küçük maddelerdir. Bu maddeler solunumla vücuda girerek insanı hasta ediyor" şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.