Bursa’da maymun çiçeği vakası iddiası

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa’da maymun çiçeği vakası iddiası
#Bursa | Haber Merkezi
05 Tem, 2022 / Sal 15:12
/ 6.967 Kez Okundu
| |

Dünyada bir çok ülkede bulunan Maymun Çiçeği hastalığında Türkiye'de ilk vaka geçtiğimiz günlerde İstanbul’da tespit edilmişti.Bursa’dan da korkutan bir iddia gündeme düştü

Türkiye’de maymun çiçeği virüsü hastalığına dair ilk vakayı geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da tespit edildiğini duyurmuştu. Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, “Bir hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi. Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. Bilindiği gibi, bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor.” dedi.

Bu açıklamanın üzerinden fazla geçmeden Bursa’dan da korkutan bir iddia gündeme düştü.

İddiaya göre Bursa’da bir kamu hastanesinde bir hastada maymun çiçeği virüsü belirtileri görüldü.Ateş, döküntü, şiddetli baş ağrısı, sırt ağrısı, kas ağrıları, enerji eksikliği ve şişmiş lenf düğümleri, Maymun Çiçeği ile ilişkili en yaygın belirtiler olarak biliniyor.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, Maymun Çiçeği olan hastalarda ateşin başlamasından sonraki 1- 3 gün içinde deri döküntüleri görülüyor.

48 ülkede 3 bin 200’ün üzerinde vakaya ulaşan Maymun Çiçeği hastalığı Orta Afrika’da virüs nedeniyle 70 civarında can kaybına neden oldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.