Bursa’nın en büyük ‘Öğrenci Kariyer Fuarı’ başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa’nın en büyük ‘Öğrenci Kariyer Fuarı’ başladı
#Bursa |
28 Şub 2018 / Çar 15:42
/ 290 Kez Okundu
| |

Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından düzenlenen ‘Kariyer Fuarı’ başladı

Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından düz enl en enKariyer Fuarı’ başladı. Üniversite öğr encileri ile sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi hedefley en fuara binlerde öğr enci akın etti.
28 Şubat-01 Mart tarihleri arasında devam edecek fuarda Türkiye’nin önde gel en firmalarının yöneticileri öğr encilere tecrübelerini aktaracak. Aynı zamanda fuar boyunca açık olacak stantlarda öğr encilere staj ve iş başvuru imkânları sunulacak. Uludağ Üniversitesi Mete C engiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştiril en fuarın açılış tör enine UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Prof. Dr. Aslı Hock enberger, KARMER Müdürü Yard. Doç. Dr. Memet Z encirkıran, akademisy enler, özel sektör yöneticileri ve çok sayıda öğr enci katıldı.
Fuarın açılış tör eninde konuşan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, mevcut iktisadi faktörler içerisinde tecrübe ve zamanın çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Yüce, “Bilimd en üretime, üretimd en ekonomiye diye bir sloganımız var. Üniversitelerin bir görevi de içerisinde bulunduğu topluma değer katmasıdır. O yüzd en Bursa’da bulunan tüm paydaşlarımızı kucaklamak ve onlarla ortak çalışmalar yapmak için uğraş veriyoruz. Ancak bu maalesef tam anlamıyla yeterli olmuyor. Biz k endimizi şanslı hissediyoruz. Bursa’daki tüm firmalar bizlere kapılarını sonuna kadar açıyor. Daha da fazlası olabilir. Bizim tüm iş adamlarına ve girişimcilere kapımızın açıktır. Her türlü sorun ve projede bizlere gelerek yardım isteyebilirler. B en üniversite yönetimi olarak açık çek veriyoruz. Yeter ki birlikte çalışmak istey en girişimcilerimiz olsun. Geliş en ve y enil en en dünyada tek başına bir yerlere gelmek mümkün değil. El ele vererek ve birlikte çalışarak hedeflerimize ulaşabiliriz” diye konuştu.
KARMER Müdürü Yard. Doç. Dr. Memet Z encirkıran ise Kariyer Fuarı’nın amacının öğr encilerle sektör temsilcilerini bir araya getirmek olduğunu söyledi. Toplam 32 firmanın fuarda yer aldığını açıklayan Z encirkıran, “Yerel, ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 32 firma, fuarımızda stant açtı. Çok sayıda firmanın talebini maalesef reddetmek zorunda kaldık. Öğr encilerle özel sektörün bir araya gelmesinde çok önemli rol oynayan bir fuar olduğunu düşünüyoruz. Binlerce öğr enci geliyor. Kesin bir rakam yok. Ancak gerek Uludağ Üniversitesi’nd en gerek farklı üniversitelerd en ve dışarıdan çok sayıda g enç bu fuara akın ediyor” diye konuştu.
Açılış tör eninin ardından ilk oturumda Bosch Rexroth Üretim Departman Müdürü Ahmet Özdemir, Oyak R enault Eğitim Enstitü Müdürü Arda Kına, Orhan Holding Nobel Automotive Fabrika Müdürü Onur Türkm en ve Faveo Eğitim Danışmanlık G enel Müdürü Barış Gül, uluslararası şirketlerde başarılı kariyer için yapılması gerek enler konusunda görüşlerini aktardılar. Fuar boyunca düz enl enecek oturumlarda Türkiye’nin önde gel en firmalarının yöneticileri öğr encilerle tecrübelerini paylaşacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.